fbpx
Događaji Košarka Sport

Dušan Radović novi trener KK Zlatibora

Posle drugog odrađenog treninga sa ekipom, kome je prisustvovao i veći broj navijača i članova uprave, Dušan Radović, novi trener Zlatibora, dao je prvi izjavu po dolasku u Čajetinu.

dusan-radovic15-1

Pre svega, dobro došli u Čajetinu. Preuzeli ste ekipu koja ima ambiciju da uđe u viši rang. Koliki je to izazov za vas?

– Došao sam u klub u trenutku kada je on na deobi prvog mesta sa ekipom Priboja. To su dve ekipe koje će odlučivati o plasmanu u viši rang. Izazov jeste i svaki posao u trenerskoj karijeri je svojevrstan izazov. Kao što je izazov i za igrače i za upravu koja vodi klub.“

Videli ste, doduše nekompletni Zlatibor na prijateljskoj utakmici sa Vardom i odradili ste prve treninge sa ekipom. Kakvo je vaše mišljenje o igračkim potencijalima ekipe?

– Rano je za neko formirano mišljenje. Danas nije trenirao plejmeker zbog bolesti (Bogdanović). Moram da se upoznam sa njegovim mogućnostima. Ekipa je svakako u plusu u odnosu na druge ekipe koje igraju ovaj rang takmičenja.

Do prve utakmice, protiv ekipe Zlatara iz Nove Varoši ima petnaestak dana. Da li je to dovoljno da upoznate ekipu i uvedete vaš način rada i igre?

– Ne, nije dovoljno. Pravilan košarkaški period za upoznavanje trenera i ekipe je od mesec do tri meseca. Ali pošto je trenutak ovakav, mi ćemo pokušati da se brže upoznamo,više ćemo trenirati i družiti se. Nadam se da će već posle prvog kola sve izgledati bolje, ali ja naše najbolje igre očekujem kada to i bude najpotrebnije, a to je u aprilu mesecu, kada budemo igrali sa ekipom Priboja. Naravno, da je svaka utakmica za nas odlučujuća, ali mislim da će duel sa Pribojom biti odličan i košarkaški i za publiku.

kk-zlatibor

U svojoj trenerskoj karijeri imali ste uspehe i dobre rezultate. Crnokosu ste uveli u najviši rang, u Poljskoj ste dolazili do finala i polufinala. Dolazite iz Čačka, jedne sjajne košarkaške sredine. Na čemu insistirate u igri, kakva je vaša košarkaška filozofija?

– Stil igre koji hoću ovde da postavim je pre svega kolektivna košarka, dakle nema zvezda, svi su jednaki i svi moraju da daju maksimum na terenu. Iz kolektiva će na utakmici izaći pojedinac koji će pokazati svoje individualne kvalitete, koji su podređeni kolektivu. Zatim, to je svakako jaka odbrana. Ne možemo da primimo više od 70 poena, sem u situacijama kada se igra za publiku i ide da se postigne što više koševa. Agresivna odbrana, odgovorna igra i dosta poena iz kontranapada su način na koji želim da igramo i pobeđujemo, ali i da privlačimo i publiku i sponzore.

Kada ste dobili poziv iz Čajetine, da li ste razmišljali da prihvatite?

– Voditi ekipu u srpskoj ligi nije neki plus u trenerskoj biografiji, ali kao treneru koji je doživeo afirmaciju i u Srbiji i van zemlje, u ovom trenutku nije bitan ni rang, ni finansijski uslovi. Sa mojim prijateljima iz Čačka sam razgovarao i topao prijem ljudi koji vode Zlatibor, me je opredelio da sa porodicom provedem ovde tri meseca i da pokušamo da se plasiramo u viši rang takmičenja.“

D.Milojević

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031