fbpx
Događaji Politika Vesti

Dveri organizovale protest u Beogradu

Pokret Dveri je juče održao protestni skup „Protiv Blerove Vlade Srbije“ sa koga je – ispred Nemanjine 11 – uputio osam zahteva srpskoj vlasti. Pred više od pet hiljada građana govorili su članovi Starešinstva Pokreta Dveri Boško Obradović, Danilo Tvrdišić, Ivan Kostić i Vladan Glišić, član Rukovodstva sa severa KiM Goran Milenković, koordinator Saveta za obrazovanje i nauku prof.dr Ivan Dojčinović i poljoprivrednik Nenad Manić. U ime intelektualaca skupu su se obratili akademik Kosta Čavoški i reditelj Boris Malagurski.

dveri15-1

Okupljeni su nosili državne zastave Srbije i Rusije i slike predsednika Rusije Vladimira Putina. Skup je počeo Obradovićevom ocenom da je ovo početak pada mračne Vlade u kojoj je premijer Toni Bler, a Vučić samo portparol i kolonijalni upravnik. „Naš cilj su vanredni parlamentarni izbori, povratak patriotskih političkih snaga u Skupštinu koje će sve raditi suprotno od Vučića, Tadića i Pajtića: zaustaviti NATO integracije, okrenuti se strateškoj saradnji sa Rusijom, sprovoditi ekonomski patriotizam, braniti KiM u sastavu Srbije i zaštiti porodice“.

Skup je okončan performansom „EU ili Rusija“ i referendumskim pitanjem koje postavio Vladan Glišić “kojim se Srbija opredeljuje protiv Blerove Vlade Srbije, a za vlast dostojanstva kakvu ima Rusija“.

Protestu su prisustvovali i članovi Pokreta Dveri iz Čajetine. Više o protesnom skupu možete pročitati na www.dverisrpske.rs

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31