fbpx
Događaji Politika Vesti

Dveri traže referendum o ulasku u NATO

Čajetinski opštinski odbor Dveri traži da vlada Republike Srbije ili poslanici Skupštine Republike Srbije u skladu sa odredbama člana 108. Ustava Republike Srbije, pre raspuštanja skupštine radi vanrednih izbora, donesu odluku o referendumu i sa parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim subjektima usaglase referendumsko pitanje.

dveri16-1

Srpski pokret „Dveri“ smatra da se „puzeći“ ulazak naše zemlje u NATO mora prekinuti te da se svim građanima Srbije mora dati prilika da se izjasne o ovom, nesumnjivo, značajnom pitanju od koga ne zavisi samo spoljnopolitička orjentacija već i ukupni vrednosni sistem celog društva.

Zbog toga zahtevamo da se u danu održavanja vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, organizuje i referendum na kome bi se građani Srbije neposredno izjasnili o ovom pitanju i čiji bi rezultat obavezivao svaku novoformiranu vlast na aktivnosti u skladu sa odlukom građana.

U slučaju da naš zahtev ne bude uvažen, pokrenućemo postupak za prikupljanje potrebnog broja potpisa radi raspisivanja referenduma u skladu sa odredbama člana 10. Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi ali će svi eventualni troškovi koji iz toga budu proizašli samo pokazati da vlast ima nameru da izbegne izjašnjavanje građana i nastavi politiku koja je u suprotnosti sa stavovima većine građana Srbije.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Opštinski odbor Čajetina

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031