fbpx
Događaji Svet

Džeremi Korbin je novi predsednik britanskih Laburista

Upravo su objavljeni retzultati izbora za novog predsednika britanskih Laburista. On je na glasanju osvojio više od 59% glasova već u prvom krugu. Za njega je glasalo više od 250.000 glasača Laburističke partije.

652527_dzeremi-korbin03-foto-reuters_f

Prva glasa je imalo više od 550.000 članova partije, a na izborima je učestvovalo oko 425.000 glasača.

Korbin je u svom prvom obraćanju rekao da su partijski izbori pokazali da je stranka demonstrirala strast, demokratičnost, i apsolutnu odlučnost u potrazi za pristojnim i boljim društvom koje je moguće za sve.  Novi šef Laburista se zatim zahvalio svima u partiji koji su radili na organizaciji izbora, kao i istaknutim članovima partije kao što su Herijet Harmon, Ed Miliband… Korbin je u govoru odao priznanje i protivkanidatima.

U govoru Korbin je istakao da će se boriti za tolerantniju Britaniju i da će napasti nejednakost. Korbin će se već u popodnevnim časovima učestvovati u demonstracijama kako bi se pružila pomoć izbeglicama.

Novi vođa Laburista je po političkom uverenju socijalista i borac protiv siromaštva. U njegovim planovima je visoko oporezivanje bogataih kao i moćnih korporacija. Podržava renacionalizaciju železnica i uvođenje institucije životne plate kao minimalnog prihoda koji je neophodan za zadovoljenje svih osnovnih životnih potreba u šta nije uključeno samo samoodržanje već i krov nad glavom, garderoba, zdravstveno osiguranje, rekreacija, transport… Protivi se segregaciji dece na osnovu njihove sposobnosti učenja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo