fbpx
Događaji Kultura Manifestacije Pozorište Turizam

Erski ulični kabare nasmejao Čajetince i Zlatiborce

U petak je publika u Čajetini mogla da uživa u odličnom humoru u bašti Biblioteke Ljubiša R. Đenić.

erski-kabare15-1

Programa je počeo himnom Erskog kabarea a manifestaciju je svečano otvorila Bojana Božanić, ispred opštine Čajetina, zatim je orkestar Bid bend predstavio svoj raskošni repertoar.

Potom je usledilo proglašenje najboljih na ovogodišnjem konkursu za najboljeg aforističara na temu “Čekajući povišicu”. Na konkursu je učešće uzelo 33 aforističara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore. Žiri u sastavu: Zoran Bogdanović (predsednik), Ljiljana Rakić i Mirjana Lopin Drizo (članovi) su morali da odaberu najbolje aforizme među 649 prijavljenih. Odluka nije bila laka ali na kraju su se izdvojili aforizmi Sofije Pavlović Luković, Dušana Mijailovića Adskog i Ljubisava Grujića Gruje.

erski-kabare15-2

Prvu nagradu, petodnevni boravak za jednu osobu u apartmanu Turističke organizacije Zlatibor na Zlatiboru žiri je dodelio Sofiji Pavlović Luković iz Užica

Druga nagrada, produžen vikend za jednu osobu u hotelu Čigota na Zlatiboru je dodeljena Dušanu Mijailoviviću Adskom iz Niša, dok je treću nagradu, vikend za jednu osobu u muzeju “Staro selo” u Sirogojnu osvojio je Ljubisav Grujić Gruja iz Zrenjanina.

erski-kabare15-3

Žiri je ovom prilikom dodelio i specijalnu nagradu, petodnevni boravak za dve osobe u Studentskom odmararalištu “Ratko Mitrović” na Zlatiboru Aleksandru Čotriću iz Beograda.

Po mišljenju žirija, gospodin Čotrić već sedam godina učestvuje na Konkursu za najboljeg aforističara koji raspisuje Biblioteka i do sada je imao zapažene rezultate. U svojoj odluci redsednik žirija, Zoran Bogdanović je istakao: “Što je Novak Đoković u tenisu, to je postao Aleksandar Čotrić na polju aforizma na manifestaciji Letnji ulični erski kabare.”

Pošto su nagrade uručene, publika je mogla da uživa u erskom humoru. Za ovogodišnji kabare je snimljen film “Smešna strana Zlatibora” u kome su poznati užički glumaci koje je predvodio Slobodan Ljubičić predstavili zlatiborski humor.

Duet, Aleksandra Krstić (vokal) i Alekasandar Bogdanović (gitara) su za Čajetince priredili jedan mini koncert. Oni su svoj nastup započeli zanimljivom izvedbom Sinatrinog hita “Something Stupid”, zatim su usledile pesme Nemir (Toše Proeski), Bésame Mucho (Consuelo Velázquez), Zajdi zajdi…  u kojima je gospođica Kostić pokazala svoj raskošni glas. Publika je bila oduševljena pa su mladi umetnici na bis izveli Biljana platno beleše. Izvođenje ove pesme je bilo nagrađeno burnim aplauzom.

erski-kabare15-4

Posebno je bio zanimljiv nastup glumačkog para iz Niša, Ivane i Miroljuba Nedovića koji su izveli predstavu “Niška kabariška”. Uz dosta smeha i šale Nišlije su pokazale sve osobenosti južnjačkog humora koji prati prepoznatljiv dijalekt i veselost duha bez obzira na situaciju.

Publika se dobro nasmejala, a na kraju uz Bid bend i zaigrala. Isti program je juče u nešto kraćoj verziji zbog koncerta Vlada Georgijeva mogla da vidi i publika na Zlatiboru.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031