fbpx
Događaji Kultura Muzika Provod Turizam Video

Fantastične “Frajle” na Zlatiboru

Sinoć je  na Kraljevom trgu nastupila grupa “Frajle” koja je za ovu priliku bila pojačana “Frajlerima”. Koncert je počeo malo posle 9 časova, a publika je na početku mogla da čuje obradu pesme “I still haven’t found what I’m looking for” grupe U2, zatim su fantastično otpevale pesmu Vlatka Stefanovskog “Čukni vo drvo”. Za fanove koji su se javili preko fejsbuka četvorka je izvela pesmu “Meni trebaš ti”.

frajle14-2

Potom je usledila numera na francuskom kao pozdrav bivšim ljubavima, a zatim “Hit the road Jack”. Frajle su tokom koncerta govorile o svom iskustvu sa gostovanja u Podgorici na početku karijere kada je ime benda iz “Dream girls” prevedeno u “Đevojke iz snova”. A pomenule su i da na Zlatiboru obavezno pojedu komplet lepinju.

frajle14-3

Osma numera je bila pesma “Ich liebe Dich” za koju je 201o.godine snimljen i spot. I ova pesma je zapalila publiku na Kraljevom trgu. Sentimentalni “vojvođanski tango”, koji zaustavlja vreme i razneži slušaoca. Uživo ova pesma zvuči fantastično, i na slušaoca ostavlja dubok utisak, a zvuči čak možda i bolje nego u studijskom aranžmanu. Publika je uživala a dobar deo pesme i prepevala zajedno sa “Frajlama”.

frajle14-4

Potom su Frajle otpevale zajedno sa publikom pesmu “Kiša kiša” u jednom malom takmičenju koje su organizovale za publiku. Potom su se ređale pesme sa novog albuma i tako sve do 23 sata.

Zvuk “vojvođanskog tanga” je neobičan i teško opisiv, ali spoj dve akustične gitara i raznih melodije su učinili svoje, a da zvuh zvuči još bolje potrudili su se “Frajleri” (bas gitara, bubnjevi i klavir).

“Frajle” nastavljaju turneju na moru, a današnji dan će iskoristi da prošetaju Zlatiborom.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031