fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

FK Čajetina savladala FK Jasen

U okviru 11.kola Zlatiborske okružne lige snage su odmerile ekipe FK Čajetina i FK Jasen.

Domaći su zaigrali u sastavu Lazić, Vujević, Kutlešić, Lukačev, Mihajilović, Rosić, S. Božović, Kostadinović, B Božović, Ćaldović i Šunjić (kapiten). Strateg domaćih, Darko Vidić je u rezervi imao na raspolaganju Todorića, Cvetića, Lukovića, Lazarevića i Dedića.

S druge strane, trener gostiju, Emis Kriještorac se odlučio za sastav Šiljević, Drpljanin, Podbićanin, M. Tumbul, Lisica, E Tumbul, Dautović, Lalić, Prijović, Novković i Korać. Na klupi je ostao Hasanagić.

jasen-caj15-1

Utakmicu je sudio Ervin Karaosmanović uz pomoć Benjamina Alihodžića (prvi pomoćnik), Filipa Grujičića (drugi pomoćnik). FSRZS je predstavljao delegat Nebojša Svičević.

Utakmice se igrala po lepom ali hladnom vremenu pred dvadesetak navijača.

Čajetinci su zagrali agresivno od prvog minuta, a prvi gol je pao u 17 minutu. Strelac je bio Kostadinović, osam minuta kasnije Čajetina dolazi do vođstva od 2:0 preko Đorđa Šunjića.

Gosti su u najbolju šansu da smanje vođstvo Čajetinaca imali u 32 minutu, ali su šut Prijovića izblokirali odbrambeni igrači domaćih.

Primljeni golovi su dekoncentrisali goste i u 33 minutu prave prekršaj u kaznenom prostoru nad Kostadinovićem. Sudija Karaosmanović bez dvoumljenja pokazuje na belu tačku, a siguran izvođač jedanesterca je Nemanja Kutlešić.

jasen-caj15-2

U 40 minutu Darko Vidić je morao da izvrši prvu izmenu. Iz igre je zbog povrede izašao Mihajlo Vujević a njega je zamenio Branko Cvetić. Gosti su imali dobru priliku u 41 minutu, ali je Novković šutirao preko gola. Tačku na prvo poluvreme je stavio Marko Kostadinović pogotkom u 42 minutu za vođstvo od 4:0.

Na poluvremenu Vidić vrši i drugu izmenu, a u igru ulazi Darko Luković umesto Vladislava Rosića. U nastavku gosti su već u 46 minutu uspeli da smanje vođstvo preko Prijovića. Branko Božović je imao izglednu priliku u 49 minutu ali šutira preko gola. Zatim je pokušao Luković glavom u 54 minutu. Igrao se 56 minut kada je Mihailović napravio prodor po desnoj strani. On je loptu dodao Lukoviću na ivici kaznenog prostora koje je prosledio Kostadinoviću a on je uputio levu stranu. Loptu je prihvatio Šunjić i sa dvanaest metara šutira silovito. Golman Šiljević je istrčao ali je lopta završila u donji levi ugao za konačnih 5:1. Vidić potom vrši i treću izmenu, u igru ulazi Oliver Lazarević koji od Šunjića preuzima kapitensku traku, a iz igre izlazi Branko Božović.

Gosti su pokušali u 66 minutu, kada je Novković šutirao dirtektno na gol Lazića, ali je lopta prošla pored gola. Minut kasnije Prijović je pobegao odbrani Čajetinaca, ali golman Lazić brani.

Čajetina je mogla i do šestog gola u 71 minutu kada je pokušao Luković, ali je golman Šiljević loptu skrenuo u korner. Igrao se 77 minut kada je Prijović izveo slobodnjak na oko 25 metara od gola Čajetine. On je snažnop šutirao, ali je lopta prošla pored stative.

Do kraja utakmice treba izdvojiti još dve šanse domaćih. Lazarević je pokušao u 79 minutu, a Kutlešić u 83 minutu.

Posle jedanaest kola Zlatiborske okružne lige Čajetina je na šestom mestu sa 19 bodova i utakmicom manje. Prvo mesto dele Sevojno i Crnokosa sa po 25 poena i po dve utakmice manje.

Sledeće nedelje Čajetina putuje u Bajinu Baštu gde će odmeriti snage sa ekipom Višesave.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo