fbpx
Događaji Kultura Muzika Video

Folklorni veterani regiona na Zlatiboru

Za sedam dana Zlatibor će biti domaćin do sada najvećem okupljanju folkloraša u zapadnoj Srbiji. Folklorni ansambli iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije će se 5.decembra predstaviti publici u Hali sportova u Čajetini.

najava-festival-veterani

Ovogodišnji V Međunarodni festival veterana se održava pod sloganom “Zlatibor širi grane i prihvati mlade veterane”. Manifestaciju organizuje udruženje građana”Veterani Zlatibora”.

Ovim povodom je u petak, 27.novembra organizovana konferencija za medije u prostorijama TO Zlatibor. U ime TO Zlatibor prisutne je pozdravio Miljko Radišić.

U svom izlaganju Radišić je istakao da se udruženje “Veterani Zlatibora” do sada pokazalo kao dobar partner turističke organizacije Zlatibor.

Canko Paunović, predsednik UG Veterani Zlatibora
Canko Paunović, predsednik UG Veterani Zlatibora

Potom se medijima obratio Canko Paunović, predsednik UG “Veterani Zlatibora” je javnosti predstavio rad ovog udruženja koje ima više od 30 članova. Članovi udruženja su do sada nastupali u zemlji i inostranstvu a do sada su pripremlili četiri koreografije od kojih su najpoznatije Igre iz Mačve i Igre zlatiborskog kraja. Pored nastupa, članovi udruženja su pokrenuli i folklornu sekciju “Radost Zlatibora” u saradnji sa OŠ Dimitrije Tucović. Udruženje je uspelo da za nešto više od godinu dana koliko samostalno postoji da pribavi i dva kompleta nošnji.

Predsednik Udruženja, je iskoristio priliku da se zahvali predstavnicima opštine Čajetina, JP KSC Čajetina i TO Zlatibor na pruženoj podršci u realizaciji aktivnosti udruženja.

veterani-zlatibora-festival15

Program V Međunarodnog festivala veterana floklora je predstavio Luka Vesović, potpredsednik ovog udruženja. Ove godine u programu će uzeti učešće više od 900 folkloraša, a publici će se predstaviti čak 39 umetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Ulaz u Halu Sportova u Čajetini je besplatan a program počinje u 15 časova. Kuriozitet ovogodišnjeg festivala je njegovo trajanje, jer će publika moći da uživa u više od 5 sati kvalitetne narodne pesme i igre.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031