fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti

Glasači i biračka mesta

Na izborima koji će se održati u nedelju 12.853 glasača će u opštini Čajetina glasati na 30 biračkih mesta. ovih dana je bilo dosta priče o biračkim spiskovima, i činjenici da će na ovim izborima pravo glasa imati tri glasača više nego 2012.godine i 77 više nego na parlamentarnim izborima koji su održani 2014.godine.

izbori2016-lokal

Kada se pogledaju biračka mesta može se videti trend da se u seoskim mesnim zajednicama broj glasača smanjuje a da se broj glasača povećao na biračkim mestima u Čajetini (30 glasača više), Kriva reka (32 glasača), Mačkatu (55 glasača više) i Zlatiboru (166 glasača više). Što se tiče biračkih mesta na kojima je došlo do pada birača situacija je sledeća: Jablanica ima 55 glasača manje, Sirgojno 32, Alin Potok 26, Golovo 22 i Gostilje 21. Na čak 22 biračka mesta broj glasača je manji nego 2014.godine.

mesne-zajednice-cajetina2

Da li se u slučaju opštine Čajetina radi o predizbornom inžinjeringu ili je u pitanju prirodni odliv stanovništva iz sela u urbane sredine i trajno naseljavanje turista teško je reći.

U odnosu na biračka mesta na kojima se glasalo 2014.godine došlo je do izmene u Čajetini gde će se ovom prilikom glasati u Domu kulture, za razliku od ranijih izbora kada se glasalo u prostorijama Srednje škole.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo