fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda T-Info Turizam

Gradnja gondole počinje 19.avgusta

Ski centar Tornik na Zlatiboru danas je počeo sa radom. Letnju sezonu na Torniku su otvorili ministar Rasim Ljajuć, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i vd direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnajić. Posle vožnje žičarom predstavnici republičkih i lokalnih vlasti su dali izjave za medije.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je rekao da će Skijališta Srbije, Turistička organizacija i lokalna samouprava Čajetine zajedno sa resornim ministarstvima pokazati da Zlatibor može da ima devet meseci turističke sezone.

zlatibor.tv
zlatibor.tv

 

 

“Iako važimo za zimski sportski centar brojnim programima i planovima razvoja smo uspeli da popunimo i vansezonu sa kongresnim i sportskim turizmom”, rekao je Stamatović, izrazivši nadu da će ova sezona biti uspešna.

Stamatović je iskoristio priliku da najavi početak radova na gondoli za avgust. On je rekao da je do sada  za opremu gondole izmireno osam, a u narednoj sedmici će biti uplaćeno još četiri miliona evra.

„Kamen temeljac za izgradnju gondole od centra Zlatibora do vrha Tornika biće postavljen 19. avgusta, a rok za njen završetak je godinu dana“, istakao je Stamatović.

On je izrazio očekivanje da u realizaciji projekta neće izostati pomoć ministarstva i Skijališta Srbije budući da je to nacionalni interes.

Arhiva: zlatibor.tv
zlatibor.tv

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je obraćajući se novinarima istakao da je za prva četiri meseca ove godine na Zlatiboru bila više nego uspešna turistička sezona, a zabeležen je rast broja domaćih i stranih turista za 25 odsto.

Prema njegovim rečima ministarstvo ulaže napore da poboljša turističku infrastrukturu i pozvao lokalne turističke organizacije da se prijave za konkurs za bespovratna sredstva koje ministarstvo daje za razvoj turizma.

Ljajić je podsetio da je u toku konkurs za zdravstvene ustanove, ugostitelje i hotelijere koji mogu da apliciraju za dobijanje vaučera za one koji žele da deo, ili ceo odmor provedu na domaćim turističkim destinacijama.

„Prvi put se o turizmu u Srbiji govori na način koji je primeren mogućnostima i kapacitetima koje Srbija poseduje i ovo je samo početak realizacije ozbiljnih projekata u ovoj oblasti. Jedan od takvih projekata je izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora od Tornika i ministarstvo će pomoći njegovu realizaciju“, istakao je Ljajić.

“Na kraju godine ćemo imati pregled kakve su nam turističke organizacije i kako lokalne samouprave vide razvoj turizma. Paralelno sa tim biće završene izmene Zakona o turizmu gde će biti pooštreni kriterijumi za osnivanje turističkih oprganizacija, jer ovoj delatnosti moramo pristupiti na daleko ozbiljniji način od opštinskog do centralnog nivoa”, zaključio je Ljajić.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić je ponovio da je iza ove organizacije uspešna zimska sezona i izrazio očekivanje da će kampanja koju je pokrenula Vlada Republike Srbije dodatno pospešiti turizam.

tornik2015-1z

Dejan Ljevnajić, vd direktor Skijališta Srbije je govorio o lenjim sadržajima koje očekuju posetioce na Torniku pored pored vožnje panoramskom žičarom, tu su bob na šinama, miltifunkcionalni tereni, mini golf i staze za planinski biciklizam.

„Mi na taj način pružamo mogućnost porodicama da na jednom mestu provedu aktivan odmor ali i razvijamo planinski biciklizam koji je u ekspanziji. Ovog vikenda svi posetioci dobiće popust od 50% na sve usluge, a sličnih akcija biće i tokom leta. U cilju razvoja domaćeg turizma svim donosiocima vaučera daćemo popust od 10 odsto na sve sadržaje u našim planinskim centrima“, naglasio je direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnajić.

Ski centar Tornik će tokom leta za posetioce biti otvoren od srede do nedelje, u vremenu do 11 do 17.30 časova.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo