fbpx
Događaji Košarka Sport

Groznica komšijskog derbija trese Čajetinu i Užice

Košarkaši Zlatibora u 23. kolu Druge lige Srbije dočekuju ekipu Slobode iz Užice. Utakmica se igra u subotu od 18,00 sati u sportskoj dvorani u Čajetini. Za ovaj komšijski derbi vlada ogromno interesovanje u Čajetini i u Užicu, ali i u celokupnoj košarkaškoj javnosti u Srbiji. Da dvorana u Čajetini može da primi i hiljadu gledalaca bila bi tesna za sve zainteresovane.

kk-zlatibor-kk-napredak15-2

Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola a ni Čajetinci ni Užičani nisu prebrinuli sve brige o opstanku. Položaj Zlatibora je bolji jer Čajetinci imaju dve pobede više od Slobode a i zabeležili su pobedu u Užicu u prvom delu prvenstva (76:73).

Domaćin je odštampao 400 ulaznica i svojim pristalicama i prijateljima kluba podelio 350 karata a gostima dodelio preostalih 50 ulaznica. Da bi se povećao kapacitet dvorane, organizatori su uklonili deo stolica sa tribina. U saradnji sa policijom Košarkaški klub Zlatibor – je učinio sve da ovaj susret protekne u pravoj sportskoj atmosferi.

I sportski direktor Zlatibora Dragan Savičić i i sportski direktor Slobode Mirko Vukajlović ističu da je u interesu oba kluba da ovo bude pravi praznik košarke i da se odnosi između dva kluba razvijaju na sportskim i prijateljskim osnovama.

kk-zlatibor-borac-kup15-6

Mnogo je razloga za veliko rivalstvo ali i povremeno loše odnose između klubova i navijača ova dva kluba. Nekadašnji igrač i trener Zlatibora Mladen Šekularac, neposredno pred utakmicu u prvom delu prvenstva je preuzeo ekipu Slobode i šta o tome misle, navijači Zlatibora su mu na toj utakmici jasno pokazali. Deo navijača Slobode na toj utakmici se vrlo nesportski ponašao i u teren su ubacivane i plastične flaše i drugi predmeti. Po završetku utakmice došlo je do gužve u tunelu i pojedini navijači Užičana su pokušali da se obračunaju sa igračima Zlatibora.

I u prošlosti je svaka takmičarska utakmica između ove dve ekipe nosila veliki naboj, iako je dosta igrača iz Užica igralo u Čajetini ali i obrnuto.Sada dres Zlatibora nose Mićević, Marić i Majstorović koji su rođeni u Užicu.

Košarkaška javnost u Užicu teško se uvek mirila sa činjenicom da je tim iz Čajetine, koja ima tri i po hiljade stanovnika, u istom rangu ili bolji od tima iz Užica, koji je u prošlosti igrao sa velikim uspehom u Prvoj ligi velike Jugoslavije ali i u evropskim takmičenjima.

Sa druge strane Čajetinci nikada nisu oprostili Užičanima što su ih u prvenstvu prve srpske košarkaške lige 2006 -2007. godine pobedili u Čajetini a zatim izgubili od Železničara u Čačku i na taj način sprečili Zlatibor da uđe u Prvu B ligu. Od te sezone Zlatibor i Sloboda nisu igrali prvenstvene susrete.

Pobednik može biti samo jedan. Navijači su pripremili i grla i dlanove. Ko će se radovati znaće se nešto malo pre osam sati u subotu veče. Hram košarke u Čajetini biće svedok još jednog istinskog spektakla. Ovo je događaj o kome se priča i koji se očekuje sa velikim nestrpljenjem.

Na ulazu u Čajetinu piše: “Ni manjeg mesta ni većeg košarkaškog srca.“

D.Milojević

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo