fbpx
Događaji Lokalna privreda T-Info Turizam

Hotel Palisad i TO Zlatibor nagrađeni na sajamu turizma Winter & Spa Travel Market u Novom Sadu

zlatibor-novisadE

Prošle nedelje (23. – 25.okotobrar) u Novom sadu je održan je specijalizovani sajam turizma Winter & Spa Travel Market, koji je zamišljen tako da poveže turističke radnike a da u isto vreme i javnosti predstavi zimsku turističku ponudu.

Na Trgu Slobode su postavljeni štandovi izlagača iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. TO Zlatibor je u ovom delu manifestacije predstavila zimsku turističku ponudu Zlatibora.

Poslovni deo Sajma je održan u hotelu „Park“, gde se razgovalao o mogućim vidovima saradnje između turističkih agencija, tur-operatera i hotelijera.

zlatibor-novisadC

Redakcija magazina Tristička prizma je po sedamnaesti put dodelila nagrade najboljima „za novi kvalitet u turizmu“. Ono što raduje je da je Hotelu Palisad pripala nagrada u kategoriji „planinski turizam“.  Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ dodeljena je „Povelja prijateljstva“ za podrušku u organizaciji i učešću na sajmu Winter & Spa Travel Market

zlatibor-novisadD

Međunarodni žiri, koji je radio u sastavu: Ivana Stanković – „Internet Srbija travel njuz“ i predsednik FIJET-a Srbija, Svetlana Zrilić – RTS, emisija „Knjiga utisaka,“ Jelica Putniković – Travel magazin, Slavko Jovanović – Radio Beograd, emisija „Turoperator,“ Kamenko Milenković – TV Vojvodina, serijal „Centar sveta,“ Grozdana Pašin – Turistička prizma, Slađana Jašarević – BN televizija, Bosna i Hercegovina, Radomir Petrić – Vijesti, Podgorica, Drago Bulc – predsednik FIJET-a Slovenija, Oliver Branković – Makedonska televizija Skoplje, Tina Čubrilo Eterović – predsednik FIJET-a Hrvatska, Borislav Šimec – Hrvatska i Đorđe Mihailović – Turistička prizma, dodelio je jedanaest nagrada.

 

Specijalnu prizmu je dobio grad Opatija – za 170 godina organizovanog turizma.  Hotel Moskva je dobio nagradu u kategoriji hoteli, moteli i ostali objekti s smeštajem, a Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje, je nagrađena u kategoriji zdravstveno-rekreativni i banjski turizam. A pored zlatiborskog Hotela Palisad nagrađeni su i Siti hotel iz Podgorica, Hotel Delfin iz Bijele, Turistička organizacija Banja Luka, Hotel Ilidža iz Sarajeva, Palmižana Meneghelo sa Hvara, Hotel Maslinica iz Rabac (Hrvatska), Hoteli Bernandin iz Portoroža,  Restoran JB iz Ljubljana (Slovenija), Agencija za promociju i podršku turizma Republike Makedonije i Vinarska Vizba Tikveš iz Skoplja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031