fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Hotel Zlatibor Mona obeležio jubilej

mona-10godina3

Danas je u Hotelu Zlatibor Mona obeleženo 10 godina poslovanja hotelijerstva kompanije Mona. Ovom prilikom je organizovana i konferencija za medije na kojoj su govorili Tomislav Momirović, generalni direktor Mona hotel menadžmenta, Ivan Vitorović, izvršni direktor Mona hotel menadžmenta i Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije. Povodom jubileja svečano je otvoren i wellness centar “Inspirion”.

Prisutnim novinarima se prvo obratio Tomislav Momirović, koji je se osvrnuo na prethodnih deset godina u razvoju hotelskog sektora kompanije Mona.

mona-10godina2

“Mislim da smo napravili pravi korak te 2005.godine, naš izbor je bio Zlatibor i za ovih dest godina smo se zaista stopili sa ovom sredinom”, rekao je Tomislav Momirović. On se zahvalio shvim građanima opštine Čajetina i žiteljima Zlatibora i lokalnoj samoupravi uz čiju pomoć su se kompanija Mona i Zlatibor razvijali prethodnih deset godina.

Gospodin Momirović je podsetio da je u Hotel 2005.godine bilo zaposleno 22 lica, a danas hotel ima više od devedeset zaposlenih, a da je od 2005.godine do danas u Hotel Zlatibor Mona uloženo više od 12 miliona eura.

Gordana Plamenac, je na konferenciji istakla da proslaviti 10 godina u turističkoj industriji nije jubilej već podvig.

“Mona je postavila model. Taj model na Zlatiboru jeste zapravo ono što podržava kompletnu destinaciju i ovaj deo naše zemlje”, istakla je gospođa Plamenac. Ona je gospodinu Momiroviću ovom prilikom poklonila knjigu Vina Srbije.

mona-10godina1

Na kraju se prisutnima obratio i Ivan Vitorović, izvršni direktor Mona hotel menadžmenta koji je govorio o turističkoj ponudi Hotela Zlatibor Mona za ovogodišnju letnju sezonu. On je rekao da je situacija na turističkom tržištu takva da zahteva stalne inovacije i uvođenje novih sadržaja. Zato je uprava Hotela Zlatibor Mona za ovu sezonu pripremila potpuno renovirani wellnes centar “Inspirion” u kome će se primenjivati i tradicionalne biljke i čajevi Zlatibora. Ove sezone će gosti moći da uživaju i u bogatstvu ukusa zapadne Srbije, tako da će moći probaju autentične proizvode Zlatibora, Nove Varoši, Bajine Bašte, Priboja, Prijepolja i Užica, istakao je Vitorović.

Ovom prilikom smo pitali gospodina Vitorović, koje su ciljne kategorije planirane za ovu letnju sezonu. Ono što svakako može da raduje je rast broja stranih gostiju koji sada čine 31% ukupnog broja gostiju Hotela Zlatibor Mona i da postoji trend daljeg rasta. Prvenstveno se radi o gostima iz okruženja, ali su sve češći gosti iz Rusije i Skandinavije. U letnjem periodu raste i broj gostiju iz Rumunije, kako individualnih tako i grupnih. Vitorović je istakao da je popunjenost kapaciteta hotela Zlatibor preko 70%, što je rezultat dvostruke strategije kompanije. Naime, u vereme sezone godišnjih odmora u Hotelu odsedaju porodice, dok u van sezoni kapaciteti su rezervisani za kongresni turizam prvenstveno zbog kapaciteta kongresnog centra u Hotelu Zlatibor Mona.

Vitorović je istakao da pored samog sadržaja Hotela gosti imaju na raspolaganju jo petnaest potpuno različitih sadržaja koji su na 20 – 50 minuta vožnje od Zlatibora.

Hotel Zlatibor Mona je za letnju sezonu pripremio paket četiri noći (pet dana) po ceni od 168 eura po osobi u koji su uračunati ne samo hotelski sadržaji već i vožnja žičarom, vozićem, jahanje konja i besplatan smeštaj dece do sedam godina.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je pohvalio saradnju sa kompanijom Mona koja je ispoštovala sve zakonom predviđene procedure. On je rekao da se lokalna samouprava trudi da pomogne novim hotelskim investitorima kako bi mogli što brže da realizuju svoje investicije. Stamatović je najavio da uskoro počinju radovi na izgradnji gondole i da sada sledi raspisivanje tendera za izvođača radova.

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor je ovom prilikom za zlatibor.tv izjavio da su ovogodišnji rezultati dobri i da će Zlatibor imati dobru turističku sezonu. U prva tri meseca je zabeležena velika posećenost na Zlatiboru. Slična je situacija i u maju kada se održava veliki broj kongresa i seminara. Đurić je najavio da će TO Zlatibor ove godine imati znatno agresivniju turističku kampanju kako u susednim državama tako i u regionu, a pored propagandnog materijala ove godine će se dosta ulagati u televizijske i radio sadržaje.

Za goste je zatim organizovan koktel u kongresnom centru Mona.

Danas Hotel Zlatibor Mona ima 300 ležajeva u 120 smeštajnih jedinica, i to 76 standard soba, 22 porodične sobe, 9 superior soba, 9 apartmana klasik i 5 apartmana Mona.

Hotel poseduje novu kongresnu salu u teatar stilu površine 700 m2, sa 500 mesta. Po potrebi, ovaj multifunkcionalni prostor se može podeliti u nekoliko nezavisnih celine, koje raspolažu komfornim predprostorom. Kongresni centar je opremljen najmodernijom audio vizuelnom opremom i klimatizacijom.

mona-bazen15-4

Wellness centar se pristire na više od 1.000 kvadratnih metara ima bazen, saune (finska i biosauna), Rasul (tretmani blatom i algama), Hamam – parno kupatilo, i Fitness studio (kardio linija i life fitness sprave).

U sklopu Hotela se nalaze dva restorana, bar i igraonica za decu:

Nacionalni restoran Perun nudi veliki izbor specijaliteta domaće kuhinje. Enterijerijerski je uređen u etno stilu, a pravu atrakciju predstavlja otvorena kuhinja i ognjište, koja svakom gostu omogućava da uživa gledajući pripremanje hrane. Zaseban ulaz kao i sam položaj restorana u okviru hotela, idealan je za posetioce Zlatibora, jer funkcioniše kao odvojena celina. Po potrebi, u restoranu se organizuju i svečani ručkovi i večere, a gosti često mogu tokom vikenda uživati u zvucima starogradske muzike.

Restoran Vila, koji je rezervisan za goste hotela. Ovaj restoran je tematskog, internacionalnog karaktera a obroci se služe sa izložbenog stola.

Lada bar koji je dobio ime po antičkoj boginji proleća, ljubavi i lepote, tako da će se i gosti osećati osveženo uživajući u bezalkoholnim i alkoholnim pićima, ali i kolačima. Lada bar zauzima centralno mesto sa svojim šankom, delom za sedenje i polastičarnicom.

Igraonica za decu se prostire na površini od 200 kvadratnih metara, i pruža maksimalan ugođaj deci pod nadzorom roditelja i stručnih animatora.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo