fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje Video

Humanitarni program kreativnih zlatiborskih osnovaca

Učenici OŠ Dimitrije Tucović sa Zlatibora su prošle večeri organizovali humanitarno veče u Odmaralištu Dunav. Publici su se predstavili članovi literarne sekcije, likovne sekcije, kao i članovi sekcije “francuskog pozorišta”.

Program je počeo odlomkom iz komedije “Izbiračica”, u kome su nastupili Mina, Sara, Jelena, Ana i Luka. Publika se slatko smejala problemima glavne junakinje, Malčike koja ne može da izabere za kog prosca će se udati.

kreativci14-7

Učenici trećeg razreda su pripremili skeč “Nemoguća misija”, koji je do suza nasmejao prisutne.

Potom su recitovale Marija, Dušica, Tomka i Sara. One su recitovale stihove na temu “Nisi sam!” Publika je zatim mogla da čuje šta sve nervira Mihajla Lojanicu. Zatim je Dušica Knežević ispričala priču sa porodičnog stabla, dok se Mina Marić setila bakine priče.

kreativci14-6

Na kraju programa su se predstavili članovi sekcije “francusko pozorište”. Oni su izabranim odlomcima iz “Malog princa” publiku podsetili da čovek samo srcem dobro vidi i da se suštin očima ne može sagledati.

kreativci14-5

Publika je mlade umetnike nagradila burnim aplauzom, a zatim je organizovana prodajna izložba đačkih radova. Prihod od prodaje radova je namenjen postradalima od poplava.

Sve čestitke mladim umetnicima, kao i njihovim nastavnicima i Odmralištu Dunav uz čiju pomoć je ovaj program realizovan.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930