fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost

Humanost na delu

koncert-sonja16-1

Sinoć je u Domu kulture u Čajetini odražan humanitarni kocert za profesorku Sonju Hristovski. Publici se pesmom “Simbol vere” prvo predstavio Hor Svetog Proroka Ilije crkve mačkatske, a potom hor starijih razreda OŠ Milivoje Borović. Pesmu “Baka na ringišpilu” je odrecitovala Tanja Marković, učenica 4.razreda, a ženski hor OŠ Dimitrije Tucović se predstavio pesmom “Crven cvete”. Mlađi ansambl KUD Zlatibor je odigrao igre iz Mačve.

koncert-sonja16-2

U nastavku programa publika je mogla da čuje “Iže Heruvimi” u izvođenju Hora Svetog Proroka Ilije, “Baš je lepo biti živ”, koju je recitovala autorka, Branka Zarić, učenica 8.razreda OŠ Dimitrije Tucović. Pevačka grupa starijih razreda iz Šljivovice se predstavila pesmom “Vo naše selo malovo”, dok je plesna grupa starijih razreda OŠ Savo Jovanović Sirogojno odigrala grčku narodnu igru “Sirtaki”. Dragica Ječmenica, učenica 8.razreda je recitovala stihove Duška Trifunovića, “Ljubavno prostranstvo”, dok je Ognjen Brković (peti razred) na fruli izveo “Pesme sa Kosova”.

koncert-sonja16-3

Potom su ponovno nastupili ženski hor OŠ Dimitrije Tucović (Gusta mi magla padnala) i Hor Svetog Proroka Ilije (Po tvoju milost).

Koncert je završen nastupom ansambla KUDa Zlatibor koji je izveo “Igre užičkog kraj”.

koncert-sonja16-4

Odziv stanovnika opštine Čajetina je bio odličan a ovom prilikom je prikupljeno 82.320 dinara kao i 30 evra za lečenje Sonje Hristovski. U akciji prikupljanja pomoći do sada je prikupljeno oko trećine od potrebnih 150.00 dolara za lečenje metastaskog melanoma u Izraelu.

Sinoćni koncert je bio jedna lepa lekcija svima da se mnogo može postići ukoliko postoji volja. Najveći doprinos ovoj akciji su dali učenici osnovnih škola iz Mačkata, Čajetine, Sirogojna i Šljivovice, oni su predstavili svoje talente na sceni, a publika je mogla da uživa u odličnom programu, a svi zajedno smo pokazali da smo humanii.

Organizatori su se na kraju zahvalili svima koji su pomogli ovu akciju rečima:

“Veliko hvala svima koji su podržali ovu akciju”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930