fbpx
Bioskop Događaji Kultura Manifestacije Turizam

III međunarodni festival sportskog filma – Zlatibor 2014

 

festival-sportski-film3

Danas će biti svečano otvoren III međunarodni festival sportskog filma – Zlatibor 2014. U tri festivalska dana publika će moći da u takmičarskom programu pogleda 12 dokumentarnih filmova iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Engleske, Francuske, Indije, Istočnog Timora, Kanade, Poljske, Rusije, SAD-a, Turske i Srbije.

Prve večeri publika će moći da pogleda film Dragana Bjelogrlića, “Montevideo, vidimo se”. Takođe prvog dana će biti otvorena izložba povodom 70 godina od osnivanja filmskih novosti.

A organizatori će dodeliti i nagrade za životno delo gimnastičaru Miroslavu Ceraru, košarkašu Ranku Žeravici, fudbalskom treneru Radomiru Antiću, reditelju Goranu Markoviću i Branku Iliću, predsedniku Fudbalske federacije države Ilinois iz Čikaga.

Priznanja će ove godine dobiti Filmske novosti, koje će u okviru festivala prikazati filmski program sa temom sporta od 1946. do 1989.godine kao i Sportski savez Srbije i Jugoslovenska kinoteka.

U subotu, 23.avgusta na programu su četiri takmičarska filma,

  • Mali maratonac, Indija – 98 minuta
  • Jusein Bolt, Engleska – 30 minuta
  • Gambatte, Istočni Timor – 26 minuta
  • Pobednici, Srbija – 27 minuta

Pored filmova u takmičarskoj kategoriji na festivalu će biti prikazani pored filma “Montevideo vidimo se”, i filmovi “Nacionalna klasa” i “Trener”.

Osnivači festivala su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Maja film Užice, a partneri su Olimpijski komitet Srbije i Sportski savez Srbije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo