fbpx
Događaji Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Italijani najbolji modelari na Svetkom prvenstvu u klasi F1E

Prošle nedelje na Zlatiboru je održano Svetsko prvenstvo za modelare u klasi F1E. Modelari su leteli na Smiljanskim zakosima gde se nadmetalo više od 70 takmičara iz dvanest zemalja. Modelari su u dva dana izveli 302 starta.

f1e-prvenstvo-15-3

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate su postigli Poljaci koji su osvojili prvo mesto u juniorskoj i treće u seniorskoj konkureniciji, dok su Rumuni imali dva druga mesta. Ekipno najbolje rezultate su imali Italijani, koji su osvojili prvo mesto u obe kategorije.

f1e-prvenstvo-15-8

U seniorskoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Jaromir Orel reprezentativac Češka. Drugo mesto je pripalo takmičaru iz Rumunije Marian Popescu, dok je treću poziciju osvojio Konrad Zurowski iz Poljske.

f1e-prvenstvo-15-11

Ekipno u seniorskoj konkurenciji prvo mesto su osvojili reprezentativci Italije. Druga pozicija je pripala reprezentaciji Francuske dok je ekipa Nemačke zauzela treće mesto.

U juniorskoj konkurenciji se vodila teška borba tako da je pobednik odlučen u flaj ofu, a pobeda je pripala takmičaru iz Poljske Mikolaju Stryja. Drugo mesto je osvojio Laurentiu Anca iz Rumunije, dok je treće mesto osvojila Viktória Drmlová, reprezentativka Slovačke.

Ekipno ponovo su Italijani bili prvi. Slovačka ekipa je zauzela drugo mesto, dok je nacionalni tim Poljske bio treći.

f1e-prvenstvo-15-10

Najmlađa ekipa na prvenstvu je bila reprezentaciju Slovačke, koja je nastupila u sastavu Viktória Drmlová, Laura Kožuchová i Ema Kožuchová. Takođe ovo je bila i jedina ženska reprezentacija na ovom prvenstvu.

“Došli smo do kraja takmičenja, nadam se uspešno. Meni preostaje da Vam se zahvalim na sportskom i dobrom ponašanju što je pomoglo da takmičanje prođe u najboljem redu. Mi smo se kao organizatori trudili najbolje što smo mogli u granicama naših mogućnosti da Vam pružimo maksimum koji Zlatibor i VSS mogu da pruže, ” istakao je direktor takmičenja Nikola Borovac. On se na kraju zahvalio svima a posebno posebno meračima vremena koji su važan faktor u organizaciji takmičenja.

Prisutnima se zatim obratio i predsednik žirija Wilhelm Kamp.

“Zadatci su bili teški i morali su da budu teški jer ovo je bilo Svetsko prvenstvo, a ne letenje iz zabave. Zahvaljujem se organizatorima na njihovom trudu i sada Vam želim bezbedan povratak kući i nadam se da ćemo se ponovo sresti na toplom i prašnjavom letelištu kako bi leteli zajedno u prijateljstvu.”

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo