fbpx
Događaji Manifestacije Turizam Video

IV HillsUp – Prvi dan

Prvog festivalskog dana više od 2.000 gledalaca je moglo da uživa u odličnoj muzici. Program je otvoren nastupima Lizarda i Harlekina a oko 22 časa na scenu su stupili momci iz benda Kanda, Kodža i Nebojša.

Malo pre 23 časa bend Goran Bare i Majke je svoj nastup počeo pesmom Grešnik a zatim su se ređale numere Bez pameti, Krvarim od dosade, ODvedi me, Put ka sreći, Putujem, Iz sve snage… Ekipa iz Vinkovaca je uz pirotehniku odsvirala numeru Teške boje, a publika je sve vreme pevala tako da je atmosfera bila fantastična. Potom su usledile pesme Pozovi me u noć, Ja sam budućnost…

 

Nešto posle ponoći Zlatiborom su odjeknuli zvuci Irske, a Aca Seltik je nizom brzih numera podigao publiku koja je pokazala kako dobro poznaje ne samo pesme već i irski ples.

Koncert je počeo pesmom Star of the county down, a zatim su usledile Irish rover, Wearing of the green, Save me, Whiskey You’re The Devil…

“Želim da vam kažem veliko hvala što ste ovde večeras i to znači definitivno da nade još ima, rekao je Aca Seltik a onda je najavio pesmu “I Wish You The Very Worst” sa najnovijeg albuma.

Ova pesma je posvećana svim onima koji su nas lagali, krali, mazali i izvodili gluposti prethodnih X godina i nameravaju to da rade sledećih x godina Njima želimo iskreno i od srca da sve najgore.

Potom su usledile numere Mick McGuire i još jedna pesma sa novog albuma One/Milk&Honey.  Posebnu najavu je dobila i pesma Dirty old town, a nastup je završen pesmama Celts strike back i Drinking song uz aplauz i ovacije publike.

Na glavnoj sceni prve večeri poslednji je nastupio sastav Atheist rap, koji je svoj nastup započeo pesmom Momci se vraćaju u grad, a potom su sledile numere Zapadna Evropa, Pritilend, Ha Pu…

Pored žurke na glavnoj bini kao i prošle godine i ove za ljubitelje elektronske muzike je organizovan i Shuma stejdž gde su nastupili di-džejevi Dumanya, PeterPortman, Dejan Milićević i Marko Milosavljević.


Za večeras su planirani nastupi bendova Danga, Ispitni rok, Straight Mickey and the boyz, Dza ili bu, Obojeni program, Let 3, Who see i Zap me strobe na glavnoj sceni dok je Shuma stage rezervisana za Srđana Krčmara, Mene, Iliju Đokovića i Marka Nastića.

Kako danas počinje i vikend organizatori očekuju i znatno veći broj posetilaca. Oni koji su posetili festival prve večeri su imali pozitivne utiske a neki su Hills Up proglasili i boljim festivalom od Sea Dance u Budvi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930