fbpx
Događaji Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Ivanjdanska štraparijada na Vodicama

Ivanjdanski narodni vašar na Vodicama je privukao veliki broj posetilaca uprkos promenjljivom vremenu. Domaćini su ovom prilikom pripremili dve zanimljive manifestacije. Za ljubitelje sporta je organizovan turnir u malom fudbalu, dok su ljubitelji konja mogli da uživaju u tradicionalnoj disciplini vuča na vlaci konjskim dvopregom.

U malom fudbalu se nadmetalo devet ekipa iz Čajetine, Dobroselice, Zlatibora, Mačkata, Užica, Nove Varoši pa sve do Atenice kod Čačka. Takmičenje je moralo da se povremeno prekida zbog kiše, ali su utakmice bile svakako uzbudljive. Ekipa “restoran Veliki Park” je u finalu slavila protive ekipe Mačkata, dok je treće mesto pripalo ekipi Rupić.

Ovogodišnja Štraparijada je pokazala da samo najbolji dvopreg može da povuče i izvuče trupac a takmičari su nastupali u kategorijama laki, srednji i teški par. Vreme takmičarima nije išlo na ruku, a kiša koja je povremeno padala tokom dana je stazu pretvorila u kaljugu.

Prvo su snagu pokazali laki dvoprezi, gde je prvo mesto pripalo grlima Boro i Brnjo Nezira Muratovića, koji su stazu prešli za 24.53. U srednjoj kategoriji prvo mesto je osvojio dvopreg Gordana Protića, njegovi konji Jadran i Gidran su stazu prešli za 29.6 sekundi. U takmičenju teških parova prvo mesto je pripalo Jovanu Vuloviću iz Ravni. Njegov dvopreg je stazu prešao za 21 sekundu.

Posle takmičenja i gledaoci a i takmičari su se opustili pod šatrom uz toplo jagnjeće pečenje, ladno pivo i dobru muziku, a zabava je trajala do duboko u noć.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930