fbpx
Događaji Politika Vesti

Izabrani članovi opštinskog odbora DSSa

Juče je u Čajetini održana Izborna skupština opštinske organizacije Demokratske stranke Srbije. Izbornoj skupštini je prisustvovao veliki broj članova DSSa, kao i gosti iz SPSa. Skupština je počela intoniranjem himne Srbije “Bože pravde”, a zatim se prisutnima obratio Miloje Rajović, član Glavnog odbora DSSa i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

dss-skupstina

On je pozdravio sve prisutne članove DSSa i goste a zatim je govorio o stranačkim aktivnostima. Rajović je obavestio članove da je predsednici Sandi Rašković – Ivić izglasano poverenje na glavnom odboru stranke koji je podržalo 111 članova GO dok su samo dva glasa bila protiv. Rajović je u nastavku istakao da je ovo jasna poruka da se ne mogu podržati neki projekti kao što je lex specialis “Beograd na vodi” a ujedno biti u opoziciji. “Te dve stvari su nespojive i zauzeli smo čvrst i jasan stav… Nadam se da će se posle svih dešavanja u DSSu stranka osloboditi svih onih ljudi koji nisu hteli da rade po programu i da će postati jedna jaka opozicija, koja će zajedno sa drugim strankama opozicije biti kontrola vlasti do sledećih izbora,” istakao je Rajović.

Što se tiče lokalnih prilika, Rajović je pohvalio saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom narodnom partijom, sa kojima DSS čini opštinsku većinu u Čajetini.

Prisutnima se zatim obratio Ostoja Kovačević, predsednik opštinskog odbora SPSa u Čajetini. On je govorio o dobrim odnosima između DSSa i SPSa. “Socijalistička partija Srbije u Čajetini ima tradicionalno dobre odnose sa Demokratskom strankom Srbije,” rekao je Kovačević. “Iskreno se nadam da će tako biti i u narednom periodu, istakao je Ostoja Kovačević.

Članovi DSSa su zatim jednoglasno izabrali radno predsedništvo u sastavu Arsen Đurić, Miloje Rajović, Jela Pavlović, Dejan Škodrić i Zoran Udovičić.

arsen-djuric15-1

Posle kraće pauze, sednica je nastavljena, a izveštaj o radu opštinskog odbora je predstavio Arsen Đurić. On je obavestio članove DSSa da je održana sednica Predsedništva na kojoj je apsolutnom većinom glasova doneta odluka da se Andreja Mladenović razreši funkcije predsednika Izvršnog odbora DSS u cilju podizanja kvaliteta timskog rada i ubrzavanja rešavanja organizacionih problema stranke. Za mandatara sastava novog Izvršnog odbora određen je Dejan Šulkić, član Predsedništva DSS i predsednik opštine Velika Plana.

Đurić je podsetio prisutne da je DSS formirao patriotski blok zajedno sa Pokretom Dveri, i da je Predsedništvo DSSa dalo saglasnost da se Srpski otadžbinski front Siniše Kovačevića priključi Patriotskom bloku. “Po zadnjim istraživanjima Patrotski blok ima podršku od oko 6,6% birača u Srbiji. Tu postoji potencijal i da uz dobar rad i našu politiku koja je ispravna taj procenat pređe i 10 posto. Naš najvažniji cilj u narednom periodu biće povaratak DSSa u republičku skupštinu,” rekao je Đurić.

Đurić je najavio da će DSS biti oštra opozicija aktuelnoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka, jer je ta politika koju oni sprovode štetna za Srbiju. Mi nećemo zaboraviti da je temelje za takvu politiku uspostavila Demokratska stranka i Boris Tadić, dodao je Đurić.

Što se lokalne situacije tiče Đurić je istakao da je DSS 2008.godine na izborima imao 19 odbornika i apsolutnu vlast, a 2012.godine je osvojeno 16 mandata i apsolutna vlast… Nakon odlaska naših dugogodišnjih članova u drugu partiju mi smo nastavili da funkcionišemo normalno kao i do sada i to ćemo činiti i ubuduće. Mi bi trebali u narednom periodu da potpišemo sporazum o zajedničkom delovanju kako bi smo nastavili započete aktivnosti.”

Đurić je najavio da će pored saveza sa SNPom verovatno doći i do saradnje sa Pokretom Dveri, a pregovara se i sa PUPSom i da se na lokalnim izborima ostvari dobar rezultat.

rajovic

Posle izlaganja Arsena Đurića izabrana je izborna komisija u sastavu Siniša Bulatović (predsednik izborne komisije), Branko Škodrić i Marija Pavlović. Prema pravilima glasalo se za petnaest članova opštinskog odbora, a po funkciji u opštinski odbor su ušli Arsen Đurić, Miloje Rajović i Dejan Škodrić. Glasalo se od 18:30 do 20 časova a za članove opštinskog odbora su izabrani:

 1. Đukan Barjaktarević – Zlatibor
 2. Pajo Bogdanović – Zlatibor
 3. Milovan Božić – Šljivovica
 4. Mlađan Vesović – Kriva Reka
 5. Ilija Gukić – Dautovac
 6. Darko Đurović – Zlatibor
 7. Aleksandar Ilić – Zlatibor
 8. Milan Lazović – Alin Potok
 9. Vladimir Lekić – Čajetina
 10. Milan Obradović – Trnava
 11. Jela Pavlović – Čajetina
 12. Nikola Smiljanić – Čajetina
 13. Milanko Smiljanić – Ljubić
 14. Mišo Stamatović – Sirgojno
 15. Zoran Udovičić – Čajetina

 Na sledećoj sednici opštinskog odbora biće izabran i predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Čajetini.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031