fbpx
Događaji T-Info Turizam

Jelena Anžujska prima prve goste ovog leta

Apartmansko naselje “Jelena Anžujska” koje se nalazi kod hotela Zelenkada ovog leta će primiti prve goste. Radovi se privode kraju, a očekuje se da sve bude gotovo u narednih pedesetak dana.

Ovo naselje su u ponedeljak posetili predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, njegov pomoćnik Bojana Božanić, direktor TO “Zlatibor” Arsen Đurić. Oni su razgovarali sa Žarkom Babićem vlasnikom kompanije “Inobačka” iz Novog Sada.

anzujska16-5

Projekat gradnje apartmanskog naselja “Jelena Anžujska” je koštao oko 7 miliona evra, a ove letnje sezone će gostima biti na raspolaganju novih 350 ležajeva u luksuzno opremljenim apartmanima, kao i market i restoran.

Gospodin Babić je ovom prilikom izjavio da je Inobačka porodična kompanija, koja posluje od 1990. godine, investira po celoj Srbiji. On je pohvalio lokalnu samoupravu rekavši da nigde nije naišao na tako kvalitetnu organizaciju kada je u pitanju prijem investitora kao u Čajetini.

anzujska16-6

Babić je rekao da je u procesu prikupljanja potrebnih dozvola, lokalna samouprava iskazala izuzetno dobru saradnju i profesionalizam.

“Dozvolu za gradnju smo dobili su u roku od sedam dana, a takav odnos prema investitorima trebalo bi da slede i druge lokalne samouprave u Srbiji,” istakao je Babić.

On je naglasio da će ovih dana biti formirano posebno preduzeće, koje će gazovati celim kompleksom i da će na taj način posao dobiti najmanje 25 radnika prvenstveno iz opštine Čajetina. U ovom trenutku su počeli razgovori sa kandidatima koji su konkurisali za posao u ovom kompleksu.

anzujska16-4

Babić je naglasio da postoji plan da se ispred samog naselja izgradi javno kupalište koje će biti namenjeno svim građanima, površine između 3500 i 4000 metara kvadratnih, kao i parking od 3000 metara kvadratnih.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da Zlatibor nije samo tržni centar već mnogo širi pojam i da je opština Čajetina svojim planovima predvidela da se razvija i obod Zlatibora, a ne samo prigradski deo. On dodaje da će ovo naselje biti elitno, a njegov primer slediće i ostali investitori.

anzujska16-7

“Pokazalo se da opština Čajetina ima resurse i prirodni ambijent koji privlači investitore, daje im mogućnost da svoj kapital oplode i zarade na prometu nekretnina i pružanju usluga. Sa ovim vidom razvoja Zlatibora ćemo i dalje nastaviti, dok ne dostignemo brojku od milion noćenja godišnje. Ako tu brojku dostignemo to će biti ekstra profit za sve ljude koji ovde žive, privređuju i žele ovde da ulažu. Ovo naselje je najbolji primer da je za godinu dana izgrađen čitav kompleks, da je lokalna samouprava dala podršku i da nije pogrešila”, kazao je Stamatović.

Pored Kraljevih i Zlatiborskih konaka, naselje “Jelena Anžujska” će biti treći objekat ovog tipa koji će predstavljati značajnu ponudu i novinu u turističkoj ponudi Zlatibora.

anzujska16-8

“Pored pratećih sadržaja kao što su restorani i pre svega kupalište koje će se nalaziti u neposrednoj blizini naselja, to će biti jedna zaokružena priča i svakako će biti na ponos Zlatiboru. Naravno, to podrazumeva i veći turistički promet, veću naplatu boravišne takse, zapošljavanja ljudi, tako da je u svakom slučaju veoma značajno za Zlatibor”, istakao je Đurić.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930