fbpx
Bioskop Događaji Kultura Manifestacije Turizam Video

Jovan Memedović dobio specijalnu nagradu za film Pobednici

Juče je zvršen III međunarodni festival sportskog filma a žiri u sastavu Puriša Đorđević, Elena Nikolajevna Barzova i Vanja Dermendžijeva je pored četiri glavne nagrade odlučio da specijalnu nagradu festivala dodelo filmu “Pobednici” koji je režirao Jovan Memedović.

Predsednik žirijam, reditelj Puriša Đorđević, je istakao da je žiri pregledao hiljade metara filma i da kao i među ljudima postoje filmovi koji se izdvajaju.

memedovic

Mene je inpresionirao film Pobednici, koji je osvežio festival jer se u njegovom filmu pojavljuju ljudi koje ne znamo. i čiji krupni planovi pokazuju nešto drugo. U tim planovima nema gordosti, i nema baš nečeg da se istakne. To su lica koja nedostaju u Srbiji.

On je primajući nagradu rekao, da tek sada shvata šta je uradio.

“Generalno mi je jako drago što ste Vi taj film izabrali sada pre svega zbog njih, jer će to biti još jedna  prilika da se o njima nešto više kaže i više priča. Mi trenutno živimo u zemlji koja pokušava da uveze što više kvaliteta iz inostranstva, a kao što je i sam predsednik žirija Puriša Đorđević rekao nama trebaju ovakvi ljudi. trebaju nam oni koji imaju volju, ljubav prema zemlji, to ne može da se uveze, i koji imaju želju da nešto naprave za svoju zemlju. To su ovi momci.”

Jovanu Memedoviću nagradu je uručila Jelica Sretenović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031