fbpx
Događaji Politika Vesti

Kiparska ambasadorka posetila Čajetinu

U okviru dvodnevne posete opštinama jugozapadne Srbije, opštinu Čajetina, juče je posetila ambasadorka Republike Kipar, Nafsika Krusti.

Prilikom posete opštini Čajetina, ambasadorka se zahvalila predsedniku Opštine na izuzetno srdačnom gostoprimstvu, istakavši da je ovaj susret dobra prilika da se razmene mišljanja, a u cilju lokalnih interesa kao i potencijalne saradnje sa gradovima Kipra, u čemu će i sama ambasadorka pomoći.

kipar1

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, komentarišući posetu ambasadorke Kipra, opštini Čajetina, rekao je da je gospođa Krusti danas došla kod nas da se upozna sa potencijalima i mogućnostima naše Opštine, kako bi turisti sa Kipra bili naši gosti.

„Mi smo u najboljem svetlu predstavili sve svoje potencijale, i iskreno verujem da je ambasadorka veoma zadovoljna sa našom ponudom. Dokaz za to je i njen predlog da se jedan grad ili opština sa Kipra bratime sa nama. Ja se nadam da će do toga i doći, kako bi se napravila veća saradnja turističke privrede Kipra i opštine Čajetina. Mi smo veoma zahvalni Kipru što nije priznao Kosovo i što se zalaže za očuvanje celovite Srbije. To je još jedan doprinos Srbiji i nadam se da će u budućem perioda ova veza biti još čvršća i jača“, rekao je Milan Stamatović.

Kada je reč o temama na višem nivou, između Republike Kipar i Republike Srbije, Krusti je govorila o velikoj podršci koju Kipar daje Srbiji, konkretnije onoga što se tiče teritorijalne zaštite, integriteta i suvereniteta, koji se tiču Kosova i Metohije. Izrazila je čvrst stav Kipra da ne prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Takođe je naglasila da Kipar podržava evropski put Srbije ka ulasku u EU, sa željom da će se taj put uskoro i realizovati u korist Srbije, zapadnog Balkana, imajući u vidu da je i Kipru u interesu da Srbija bude deo evrointegracija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo