fbpx
Događaji Kultura Muzika

Književno veče posvećeno Dušku Trifunoviću

U četvrtak, 28.januara u biblioteci “Ljubiša R. Đenić” održaće se književno veče posvećeno poeziji Duška Trifunovića. program počinje u 19 časova, a stihove poznatog pesnika će kazivati članovi recitatorske sekcije osnovne škole Dimitrije Tucović.

dusko-trifunovic16

Duško Trifunović je preminuo pre deset godina, a njegova poezija i dalje živi. Dvadest knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama čine opus slavnog pesnika, a zanimljivo je pomenuti da je za više od 300 njegovih pesama komponovana muzika.

Prvu knjigu je napisao 1958. godine a poslednja je izašla iz štampe u godini njegove smrti. Kao odličan tekstopisac sarađivao je sa najpoznatijim muzičkim bendovima bivše Jugoslavije kao što su Bijelo dugme, Indeksi, Teška industrija, Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Arsen Dedić i Željko Joksimović.

Njegove najpoznatije pesme su „Ima neka tajna veza“, „Šta bi dao da si na mom mjestu“, „Glavo luda“. Pored muzičkog rada Duško Trifunović je ostao poznat i kao autor emisije „Šta djeca znaju o zavičaju“ TV Sarajevo.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo