fbpx
Događaji T-Info Turizam

Konferencija e-Turizam 2016

Juče je u Beogradu održana treća po redu e-Turizam konferencija. Ove godine je akcenat bio na korišćenju facebooka u promociji turističkih sadržaja i predstavljanju novina u digitalnim kanalima za promociju turističke ponude.

e-turizam16

Konferenciju je otvorio direktor TO Beograd, Miodrag Popović koji je pozdravio prisutne i ukratko opisao aktivnosti ove organizacije na digitalnoj promociji Beograda istakavši da je turizam diplomatija u senci. On je izneo podatak da su prezentacije TO Beograd u inostranstvu bile vrlo posećene a kao primer je izneo prezentaciju koja je održana u Atini kojoj je prisustvovalo više od 40 turističkih agencija iz Grčke.

Što se tiče predavanja, svi predavači su bili saglasni da će broj turista koji će birati destinacije, hotele i turističke sadržaje on line biti sve veći. Procentualo ovaj vid odlučivanja je sve prisutniji, kao i tendencija da se internet seli na mobilne platforme. U prilog ovoj činjenici ide i podatak da 11% četvorogodišnjaka u zapadnoj Evropi ima tablet. Nikola Jellačić iz Googla je izneo podatke da on line korisnici svoje odluke donose kroz mikro momente uz korišćenje više platformi (PC, tablet, mobilni telefon). On je predstavio i aplikaciju google flights koja daje uporedni red letenja za većinu svetskih destinacija uz cene i najpovoljnije ponude, kao i google hotels ads.

Jelena Đaković, direktorka prodaje hotela Square Nine iz Beograda je održala predavanje na temu “kako da razgovarate sa milionima a da se svako oseća posebnim”.

petar-vasic-marketing

Posebno je bilo interesantno predavanje Petra Vasića koji je govorio o novim trendovima u on line prodaji. Vasić je istakao da je ovo pravi trenutak za oglašavanje na facebooku i instagramu i da će platforma snapchet biti sledeći veliki on line uspeh.

Potom je predavanje održao Milan Stojković koji je govorio o personalizaciji u turizmu. On je istakao da je ključ uspeha dobro odabrana ciljna grupa i da oglasi moraju biti prilagođeni ciljnim grupama. Stojković je takođe istakao da je remarketing i stvaranje veza sa klijentima od ključnog značaja za uspeh u turizmu kako bi se gosti odlučili da ponovo provedu odmor u istom hotelu.

Petar Platiša iz Mona hotels menagmenta je govorio o integraciji CRMa u poslovanje ove kompanije. On je istakao da ova kompanija planira da CRM bude integrisan sa mobilnom aplikacijom i Office365 a da je trenutno vrši integracija sa ostalim kompanijskim softverima. Na ovaj način se smanjuje opterećenje zaposlenih, a istovremeno se dobijaju preglednije i jasnije statistike.

O uticaju društvenih mreža u promociji turizma je govorio Zoran Torbica. On je istakao da su u ovom segmentu najvažniji besplatan wi fi internet i dobra atmosfera. Ovo su po njemu preduslovi dobre kampanje u predstavljanju destinacije ili hotela. Torbica je pomenuo kampanje koje su rađene u Sloveniji i Turskoj a koje su izazvale odlične reakcije na društvenim mrežama.

O facebook oglašavanju je govorila Martina Anđelković, vlasnica agencije za digitalni marketing “Snajka” umesto zbog bolesti sprečenog Ivana Bildija. Ona je istakla da se svet oglašavanja na facebooku se brzo menja i da su sada mogućnosti definisanja ciljnih grupa sve veće što će imati za posledicu daleko merljivije rezultate on line kampanja. Anđelkovićka je prisutne upoznala sa novim alatima u kreiranju oglasnih kampanja na facebooku, kao što su predstavljanja lokalnih sadržaja (local awareness) i pripreme posebnih ponuda. Takođe su pomenuti i novi sadržaji kao što su video uživo (live video) i beleške (notes) na facebooku.

Na kraju je Tijago Fereira govorio o ulozi video zapisa u turizmu i kako pripremiti efektivan video materijal. On je dao i kratko poređenje između facebook videa i youtube videa koje su prednosti i mane ova dva servisa…

Komferencija je bila dobro posećena a da sve funkcioniše su se potrudili zaposleni u “Fabrici” koji su bili maksimalno posvećeni učesnicima konferencije.

Na kraju za sve učesnike je organizovana nagradna igra a jedna od nagrada je bila vikend za dvoje na Zlatiboru, poklon Vile Božović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930