fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti Video

Konstitutivna sednica SO Čajetina – blog

1so-cajetina2

Danas se konstituiše novi odbornički saziv Skupštine opštine Čajetina, u ovom sazivu koalicija SNP, DSS, PUPS ima 21 odbornika, Srpska napredna stranka ima sedam, a grupa građana Zlatiborski pogled ima tri odbornika.

11:010
Milan Stamatović je sa 20 glasova za izabran za predsednika opštine Čajetina kao i njegov zamenik i članovi opštinskog veća.

Stamatović se potom obratio odbornicima rekavši da će biti predsednik svih građana i da se nova vlast nalazi pred ozbiljnim poslovima. On je pozvao opoziciju da konstruktivnim predlozima podrži rad opštine.

U svom izlaganju Stamatović je govorio o nastavku i završavaju započetih projekata kao što su gondola, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i rešavanje vodosnabdevanja na celoj teritoriji SO Čajetina i razvoju infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama.

stamatovic16-4

10:58
Predsednik SO Čajetina Miloje Rajović je za predsednika opštine Čajetina predložio Milana Stamatovića. Potom je Stamatović za svog zamenika predložio Arsena Djurića kao i članove opštinskog veća i to:

  1. dr Gordana Bojović – socijalna zaštita
  2. Branko Petronijević – poljoprivreda
  3. Aleksandar Ilić – koordinator za mesne zajednice
  4. dr Mlađen Vesović – zdravstvo
  5. Miroslav Tucović – razvoj sela
  6. Gorica Mijailović – kultura
  7. Milovan Božić – za malu privredu
  8. Dragan Jezdimirović – ekonomija
  9. Jelena Gukić – obrazovanje i prosveta

10:50
Slavko Pantović je sa 23 glasa za izabran za zamenika predsednika SO Čajetina. Potom su odbornici jednoglasno (29 za) izabrali Pedraga Jokića za sekretara SO Čajetina i zamenika sekretara Ivanu Jeremić na mandatni period od četiri godine

16-1SO-Cajetina

10:45
Za zamenika predsednika SO Čajetina novi predsednik Skupštine Miloje Rajović je predložio odbornika Slavka Pantovića predsednika OO PUPS u Čajetini

10:40
Dvadesetdevet odbornika je učestvovao u glasanju a predlog da Miloje Rajović bude i u ovom sazivu predsednik skupštine je podržalo 26 odbornika.

rajovic16-1

10:36
Odbornica Bojana Božanić podnela ostavku na mesto odbornika. Zatim se pristupilo izboru predsednika Skupštine opštine Čajetina. U ime odbornika SNPa, DSSa i PUPSa Arsen Djurić je predložio za predsednika SO Čajetina Miloja Rajović.

1so-cajetina5

10:30
Odbornicima novog saziva SO Čajetina uručena odbornička uverenja. Pre toga je predsedavajući Slavko Pantović pročitao tekst svečane zakletve.

1so-cajetina3

10:24
Verifikovani mandati odbornika novog saziva Skupštine opštine Čajetina. A zatim je usvojena skupštinske odluka o prihvatanju liste odbornika SO Čajetina.

1so-cajetina4

10:20
Predsednica opštinske izborne komisije Slavica Didanovic je predstavili izveštaj o održanim izborima. OIK Čajetina je radila u punom sastavu i u dobroj atmosferi. Gospođa Didanović je pročitala imena novih odbornika SO Čajetina, a zatim je formirana verfikaciona komisija koja je proverila sve podatke kako bi se verifikovali odbornički mandati.

1so-cajetina

10:10
Konstitutivna sednica je počela u 10 časova. Prisutnima se prvo obratio dosadašnji predsednik Skupštine opštine Čajetina, Miloje Rajović. Potom je predsedavanje preuzeo Slavko Pantović, najstariji odbornik u novom sazivu SO Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930