fbpx
Događaji Skijanje Sport Video

Kup Svetog Save

U nedelju, 28.januara na stazi Tić polje je održan prvi opštinski Svetosavski smučarski kup. Članovi smučarskih klubova Zlatibor i Zvezda od 6 do 15 godina su pokazali koliko su vredno trenirali. Startovalo je više od 50 takmičara tako da se može reći da je  Kup Svetog Save ove sezone bio najmasovnija smučarska trka u Srbiji. Uslovi za trku su bili idealni, a staza dobro pripremljena. Trku je pratilo i nekoliko desetina gledalaca koji su duž cele staze navijali za sve takmičare.

Prvo su startovali najstariji takmičari kadeti i stariji pioniri. Među kadetima su borbu za prvo mesto vodila braća Đorđević, Miloš i Nikola. Stazu od pet kilometara Miloš Đorđević je prešao za 15:32 što je bilo dovoljno za prvo mesto, dok je Nikola Đorđević bio četiri sekunde sporiji i stazu je prešao za 15:36. Među starijim pionirima prvo mesto je osvojio Đorđe Paunović, koji je imao vreme 16:39, dok je drugi bio Tarik Aslani (18:52) a treći Veljko Delić (19:21). U kategoriji mlađi pioniri prvo mesto je pripalo Nikoli Bujišiću koji je stazu od 2,5 km pretrčao za 14:15, drugi je bio Andrej Dragović a treći Pavle Pavlović.

U ženskoj konkurenciji među kadetkinjama je u trci na 2,5 km poredak bio sledeći: Jelena Đorđević je bila prva (8:16), Anđela Marković je osvojila drugo mesto (9:52), a Lara Piplović je bila treća (13:27). Najveća konkurencija je bila među starijim pionirkama gde se za medalje nadmetalo deset takmičarki. Prvo mesto je osvojila Sara Piplović koja je stazu prešla za 9:08, dok je Andrea Marković bila druga sa pet sekundi zaostatka (9:13), a Emilija Bućić je osvojila treće mesto (9:17). Među mlađim pionirkama prvo mesto je pripalo Ani Jeremić (8:53). Druga je bila Anđela Jovanović (10:11) dok je Aleksandra Ružić bila treća (10:15)

Posebno su bile zanimljive trke u kategoriji ciciban, gde je prvo mesto osvojio Igor Ćupović, drugi je bio Đurović Kosta a treći Strahinja Jeremić. Među cicibankama najbolja je bila Jovana Joksimović, Milena Bujišić druga i Sofija Bućić treća.

Najmlađe takmičarke su nastupile poslednje ali su dobile najveći aplauz. Prvo mesto je osvojila Irina Đurović, druga je bila Mija Radibratović a treća Manja Radibratović.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Kupindo

Dom zdravlja Čajetina