fbpx
Događaji Kultura Manifestacije Muzika Turizam

Licidersko srce 2014 na Zlatiboru

Šesti međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce” je svečano otvoren u ponedeljak 18.avgusta, a danas će se mladi folkloraši iz celog sveta predstaviti zlatiborskoj publici.

FOLKLORE GROUP "RUHUBELENT CHAGALAR" – ASHGABAT, TURKMENISTAN
FOLKLORE GROUP “RUHUBELENT CHAGALAR” – ASHGABAT, TURKMENISTAN

Na ovogodišnjem festivalu učestvuje oko 850 dece iz Moldavije, Rusije, Poljske, Albanije, Gruzije,Turske, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije. Na festivalu će se ukupno predstaviti 29 ansambla iz 11 zemalja.

Za 19 časova je planiran defile do Kraljevog trga, a u 19:30 počinje koncert.

Prošle godine na Zlatiboru su nastupili KUD Mladost sa Pala (BiH), Folk dance group “Chudesiya” – Pazardžik (Bugarska), Cultural association kapetan Mitrousis iz Sera (Grčka) kao i Folklore group “Ruhubelent Chagalar” – Ašhbat (Turkmenistan). Domaćine su tada predstavljali KUD Prvi partizan iz Užica, KUD Dimitrije Tucović iz Beograda, kao i KUD Multimedijalnog centra Tutin iz Tutina.

Osnovni ciljevi festivala su: doprinos uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj za očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa, promocija turističke ponude Srbije, negovanje multietičnosti i multikulturalnosti i jačanje humanitarne komponente kod dece.

Ove godine novac od humanitarne akcije prodaje liciderskih srca namenjen je za decu sa poplavljenih područja Srbije.

Festival se završava 22.avgusta 2014.godine.

Jul

Kupindo