fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Lideri SNPa Nenad Popović i Milan Stamatović položili vence palim borcima

draza-mihajlovic2

Danas u 10 časova u selu Subjel u sklopu obeležavanja 70 godina od Dana pobede nad fašizmom, predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović, i potpredsednik Milan Stamatović su položili vence na spomenik komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini generalu Dragoljubu Mihailoviću.

popovic15-2

Ovaj spomenik su podigli meštani sela 2008.godine, koji su tokom rata većinom bili pristalice Ravnogorskog pokreta. Spomenik Draži u Subjelu uradio je akademski vajar Branko Tijanić u ateljeu u Šljivovici kod Užica, a bronzano poprsje izliveno je u livnici “Braće Jeremić”.

Oni su zatim položili i vence na spomenik jedanaest poginulih partizanima u Subjelu koji su  stradalim u Drugom svetskom ratu. Ovaj spomenik je podginut 1965.godine na inicijativu lokalnog udruženja borana NOR-a. Zanimljivo je da su poznata imena samo

popovic15-1

Ovim simboličkim gestom Srpska narodna partija je uputila poruku da je Srbiji neophodno nacionalno pomirenje i stavljanje tačke na podele u srpskom narodu.

Gospodin Popović je ovom prilikom izjavio da je vreme za nacionalno pomirenje. Srpski narod je u toku Drugog svetskog rata imao dva antifašistička pokreta koji su se borili protiv Hitlera. To je činjenica na koju treba da budemo ponosni, istakao je Popović

Jul

Kupindo