fbpx
Biznis Događaji Kultura T-Info Turizam Vesti Video

Ljajić i Stamatović otvorili kulturni centar Zlatibor

Ministar Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović su 26.juna svečano otvorili kulturni centar Zlatibor. Ovaj multifunkcionalni objekat ima površinu od 1.925 metara kvadratnih gde su smešteni galerija, biblioteka, nekoliko konferencijskih sala, medija centar, pozorišna/bioskopska sala sa 300 mesta, kancelarije za administraciju i 12 smeštajnih jedinica (osam soba i četiri apartmana). Radovi su počeli u septembru 2016.godine, a završen je za 2,5 godina.

Prilikom otvaranja kulturnog centra Zlatibor ministar Ljajić je istakao da je ovo je jedan od retkih projekata u prethodnih pet godina da je Vlada uložila manje sredstava nego što su za njegovu realizaciju dali lokalna samouprava i lokalna turistička organizacija.

Izvor: Foto Nikić

“Nikakvih dilema nismo imali kada je ovaj projekat bio u pitanju, i verujem da će ovaj objekat i njegovi sadržaji privući nove turiste, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Zlatibor je model turističke destinacije koji želimo da razvijamo u celoj zemlji”, rekao je ministar Ljajić otvarajući novo zdanje Kulturnog centra na Zlatiboru.

Ministar Ljajić je dodao da je “siguran da će ministarstvo i u narednim projektima koje namerava da realizuje sa opštinom Čajetina i sa lokalnom turističkom organizacijom, pre svega iz oblasti sportskog turizma, uticati na to da Zlatibor postane najbolje mesto u regionu za pripreme sportista”.

“Zlatibor se izborio za poziciju koju ima na turističkoj mapi. Pored Sokobanje, Zlatibor je destinacija koja je u Srbiji u prethodnih pet godina imala najveći porasta broja turista (taj rast je bio veći za 94 odsto prošle godine nego što je bio 2014. godine). Sve nam to daje za pravo da ovi rezultati nisu slučajni a nadam se da će biti još bolji u godinama koje su pred nama” zaključio je ministar Ljajić.

Zahvaljujući se ministru Ljajiću, svim svojim saradnicima i izvođačima radova, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da je objekat Kulturnog centra na Zlatiboru završen za dve i po godine i čija je vrednost 227 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije je u ovaj objekat uložilo 45 miliona a opština Čajetina i lokalna turistička organizacija 182 miliona dinara.

“Naš najvredniji projekat panoramska gondola će isto tako ove godine ugledati svetlost dana a prvu i nesebičnu podršku nam je dao upravo Rasim Ljajić, kada je otvarao bob na šinama na Torniku. Sve što smo radili u saradnji sa ministarstvom je dalo rezultate u tom kratkom periodu od dve i po do tri godine. Svi objekti su održivi, svi su zaživeli i nadam se da je to dalo jednu novu turističku ponudu Zlatibora jer on zaslužije sve ono što turistička mesta širom sveta mogu da ponude – zaključio je Stamatović

Tokom više od dve godine koliko je trajala gradnja, na platou pored zgrade Turističke organizacije Zlatibor izvršeni su obimni radovi na adaptaciji i uređenju prostora, a zatim i na samom objektu koji je izgrađen po najsavremenijim standardima. Gradnjom kulturnog centra Zlatibor je otvoren prostor za dalji razvoj turizma i to posebno u oblasti kulture, a građani mogu očekivati bogat književni, umetnički, pozorišni i bioskopski program. U narednom periodu je planirano da se na platou ispred samog objekta izgradi amfiteatar na otvorenom pa će Zlatibor dobiti još jednu letnju scenu pored postojeće na Kraljevom trgu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031