fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Video

Ljajić posetio odmaralište Golija

U petak, 9.oktobra na Zlatiboru je boravio Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. On je ovom prilikom posetio odmaralište Golija gde su ovih dana započeti radovi na proširenju ovog objekta.

Direktor ove ustanove, Vladan Cuparić, je obavestio ministra o planovima za dalji razvoj koji predviđa povećanje smeštajnih kapaciteta i uvođenje novih sportskih sadržaja kao što su pokriveni košarkaški tereni, i gradnja terena za tenis i odbojku na pesku.

Vladan Cuparić je ovom prilikom izjavio da odmaralište “Golija” ovom investicijom dobija novih osam soba i da se ukidaju spratni kreveti.

“Sa pokrivanjem igrališta dobijamo jednu zaštićenu sredinu za obavljanje sportskih aktivnosti i tokom nevremena. U narednom periodu planiramo i gradnju sportske hale i zatvoren bazen, a u saradnji sa opštinom Čajetina planiramo gradnju i fudbalskog terena,” istakao je Cuparić.

golija-15-6

U svom obraćanju ministar Ljajić je rekao da je ovo jedan od projekata koje finansira ministarstvo u okviru turističkog razvoja i turističke infrastrukture u zemlji i da će ovaj projekat doprineti poboljšanju turističke ponude Zlatibora.

“Mi smo spremni da u narednoj godini učestvujemo u finansiranju gradnje sportskog bazena i sportske hale. Time bi se poboljšala sportska infrastruktura a mi ćemo i naredne godine nastaviti sa projektom izgradnje turističke infrastrukture”, istakao je Ljajić. On je izrazio nadu da će i sledeće godine za ove namene biti obezbeđena sredstva, koja su u ovoj godini iznosila oko 450 miliona dinara.

Ljajić je ovom prilikom pomenuo i projekat letujmo u Srbiji. On je istakao da će biti realizovano oko 14.000 vaučera, i da je na ovaj način ostvareno više od 120.000 noćenja.

“Mi ćemo takođe nastaviti sa vaučerima od 1. januara naredne godine i važiće za celu godinu… I to nam daje za pravo da se nadamo da će sledeće godine biti realizovano 50.000 vaučera.

Ministra Ljajića su na Zlatiboru dočekali predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i Užički gadonačelnik, Tihomir Petković.

golija-15-7

Stamatović je ovom prilikom izjavio da se na ovom primeru vidi da kada se udruže dve opštine, ustanova i ministarstvo može dosta da se uradi.

“Mislim da bi ovo trebalo da bude primer za celu Srbiju, a mi smo kao lokalna samouprava voljni da pomognemo. Oslobodili smo dečije odmaralište Golija naknade za uredjenje gradjevinskog zemljišta, a kasnije ćemo kako se ovaj projekat razvijao pomoći u dodeli gradjevinskog zemljišta i u naknadi za uredjenje gradjevinskog zemljišta”, istakao je Stamatović. On je izrazio nadu da će ova investicija biti realizovana u predviđenim rokovima.

golija-15-8

Prisutnima se obratio i užički gradonačelnik, Tihomir Petković, koji je istakao da se radi o investiciji od oko 20 miliona dinara. Sredstva su obezbedili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, grad Užice, opština Čajetina, kao i sama ustanova. Ministarstvo je za ovaj projekat opredelilo 13 milina dinara, grad Užice 5 miliona, a samo odmaralište još 3 miliona. Opština Čajetina je oslobodila odmaralište od obaveze plaćanja naknade u visini od 6 miliona dinara.  Petković je istakao da je planirano da prva faza radova bude završena do 15.decembra.

“Očekujemo da će posle ovog ulaganja da će biti još veći prihod na Zlatiboru. Ove godine se ide na nadogradnju sprata zgrade, ide se na pokrivanje košarkaškog igrališta i uradiće se teren za tenis i teren za bič voli. Još jedna velika zahvalnost rukovodstvu opštine Čajetina i posebno ministru Ljajiću”, rekao je Petković.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031