fbpx
Događaji Politika Vesti

Luna otkriva – kolike su plate funkcionera u opštini Čajetina

radio-luna

Danas je Radio Luna objavio podatke o zaradama funkcionera i biranih lica u opštini Čajetina. Radio Luna je do ovih podataka došao u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Milan Stamatović, kao predsednik opštine Čajetina, mesečno zarađuje 79 058 dinara neto.

Zarada predsednika opštine Čajetina je smanjena za 13 460 dinara u odnosu na primanja prethodne godine, shodno Zaključku Vlade Srbije i Zakonu o radu.

opstina-cajetina

Opštinsko veće opštine Čajetina broji devet članova koji mesečno dobijaju 10 000 dinara kao naknadu za svoj rad.

Članovi Opštinskog veća nisu u stalnom radnom odnosu. Ne primaju novčanu naknadu ukoliko ne opravdaju svoje odsustvo sa sednice veća.

Kako Radio Luna saznaje, članovi Opštinskog veća Čajetine su od početka godine dobili po 90 000 dinara naknade za svoj rad, odnosno za Opštinsko veće je od početka januara do kraja septembra iz budžeta Čajetine isplaćeno 810 000 dinara neto. Zarade članovima Opštinskog veća nisu smanjivane u odnosu na prethodnu godinu.

Miloje Rajović, predsednik Skupštine opštine Čajetina, mesečno zarađuje 68 403 dinara neto. Skupštinu opštine Čajetina čini 31 odbornik. Odbornici mesečno dobijaju po 10 000 dinara i ta naknada je fiksna. Visina novčane naknade odbornicima Skupštine opštine Čajetina je poslednji put povećana 2012. godine, sa 2 500 dinara na 10 000 dinara.

Izvor: Radio Luna

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo