fbpx
Događaji Kultura Muzika

“Magic Sound Orchestra” večeras na Kraljevom trgu

U četvrtak 30.jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru se održava koncert Vlada Maričića i Tanje Jovićević i “Magic Sound Orchestra”.

magija-1

Vlada Maričić je svetski poznati i priznati džez pijanista i kompozitor koji je rođen u  Šapcu 26. januara 1965. godine. Prve muzičke korake je napravio u rodnom gradu, a 1982.godine formira svoj prvi bend. Četiri godine kasnije, u Beogradu osniva ”Art Bop Quartet” sa saksofonistom Ljubišom Paunićem i bubnjarom Miroslavom Karlovićem.

Potom sledi uspešna inostrana karijera, i nastupi na brojnim džez festivalima. U Beogradu 1990.godine sa poznatim kontrabasistom Mišom Blamom, izdaje prvi album, ”Ornaments” (PGP RTB). Te godine nastupa i na Beogradskom Internacionalnom Jazz Festivalu, sa basistom Brankom Markovićem i bubnjarom Markom Flečerom.

Slede koncertni nastupi sa poznatim beogradskim muzičarima kao što su Miša Blam, Luka Bošković, Goce Dimitrovski… Drugi album završava 1993.godine pod naslovom ”Paganska Trilogija”. Slede promotivni koncerti na domaćoj sceni (Valjevski jazz festival, Niški jazz festival itd.). Zatim sledi solo klavirski koncert na Minhenskom jazz festivalu, gde nastupa nakon koncerta čuvenog saksofoniste Pakita De Rivijere.

Treći album “Ritual” je objavljen 1998.godine, uz pomoć i učešće Dragoljuba Đuričića, našeg poznatog bubnjara. Slede koncerti u Ateljeu 212, “Belgrade Summertime International Jazz Festival”, Temišvarski internacionalnom jazz festivalu, “Laon Jazz’titude”. Potom objavljuje četvrti CD “Prelo” koji je realizovan u sradnji sa gudačima Sv. Đorđa.

Ove godine je objavljen novi CD “Magija koja ne prestaje” koji je zajednički pripremio sa Tanjom Jovićević, i “Magic Sound Orchestra”. Tanja Jovićević je postala poznata kao članica grupe “Oktobar 1864” i “EKV”. Devedesetih se posvetila bluz muzici. Deset godina je sarađivala sa bendom “Rič bič”, a sada ima svoj bluz bend.

Koncert počinje u 20 časova.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo