fbpx
Događaji Društvo Kultura Obrazovanje Pozorište Video

Mali princ na Zlatiboru

U Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” na Zlatiboru danas je izvedena predstava po motivima knjige “Mali Princ”, francuskog pisca i pilota, Antoana de Sent Egziperija. Predstavu su pripremili članovi sekcije Francusko pozorište, koju vodi profesorka Ivana Milojević.

mali-princ4

Predstava je pripremljena kako bi se obeležilo 70 godina od tragičnog nestanka Antoana de Sent Egziperija koji je nestao tokom izviđačkog leta nad zapadnim Mediteranom 1944.godine.

Učenici su za ovu priliku pripremili nekoliko kratkih odlomaka iz “Malog princa” tako da je publika mogla da se podseti svih likova iz knjige tu su bili ruža, zvezda, vulkani, lisac i zmija…

mali-princ3

Predstava je zamišljena kao podsticaj u traženju odgovora na pitanja o ljubavi, prijateljstvu, dobroti i ljudskim vrednostima jer Mali Princ živi u svakom od nas. On nas poziva na stalno putovanje ka sebi i drugima, kako bismo se bolje razumeli. Jer „Čovek samo srcem dobro vidi, suština se očima ne da sagledati“.

mali-princ2

U programu su nastupili učenici šestog i sedmog razreda Menča Lojanica, Anastazija Terzić, Anđela Marković, Jelena Đukić, Anđelina Đedović, Anđela Kokorović, Jelena Savić, Sara Aleksandrić, Mina Marić, Tomka Zlatić, Uroš Slović i Aleksandra Tofilović.

mali-princ1

Mladim glumcima se može čestitati na dobro odigranim ulogama, a zasluga svakako pripada i njihovoj nastavici Ivani Milojević.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031