fbpx
Događaji Manifestacije Turizam

Mažoretkinje stižu na Zlatibor

Kako se ove godine navršava pola veka postojanja Praznika mimoze, Karavan mimoze je s prvim danima 2019.godine počeo svoju turneju. Mažoretkinje su posetile Beč, Vrbas, Novi Sad, Zrenjanin, Beograd…

Na putu Karavana je i Zlatibor a mažoretkinje će 17.januara u 18 časova predstaviti na Kraljevom trgu. Ovo će biti drugo gostovanje mažoretkinja na Zlatiboru. Kako je protekla prva poseta možete pročitati i pogledati u tekstu Karavan mimoza na Zlatiboru.

U čast jubileju festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta 2019. godine. Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze održaće se 1. februara u Herceg Novom, na kome će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovano je čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku – Dečiji maskenbal i Dečija cvetna povorka. Kako festival traje duže ove godine je planiran i program Ljubav u vreme mimoze kojim će biti obeležen Dan žena. Za ovu priliku biće organizovani koncerti Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.

U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Nemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri “Craft“ piva, veliki broj sporstkih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Izovor: cajetina.org.rs

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930