fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda Politika Vesti

Ministarstvo građevinarstva će podržati gradnju gondole

U petak, 1.jula u Beogradu je održan prvi sastanak između predstavnika opštine Čajetina i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kako bi počela gradnja gondole.

ministarstvo16-1

Na sastanku su razjašnjeni detalji u vezi sa procedurom i podnošenjem dokumentacije koja je potrebna da bi projekat dobio građevinsku dozvolu za koju je, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, nadležno Ministarstvo.

U prvoj fazi, lokalna samouprava bi trebalo da u najkraćem roku dostavi idejno rešenje i drugu tehničko-plansku dokumentaciju na osnovu koje će Ministarstvo izdati lokacijske uslove, što je prvi korak u pribavljanju građevinske dozvole.

gondola

Na kraju sastanka izdato je saopštenje (objavljeno na sajtu ministarstva) u kome se kaže da je projekat izgradnje gondole od velikog značaja za razvoj turističkih sadržaja na Zlatiboru i opštini Čajetina, što Ministarstvo podržava i kroz partnerski odnos sa lokalnom samoupravom će pomoći da projekat što pre krene sa realizacijom, zaključeno je na sastanku. U tom cilju Ministarstvo će pružiti svu neophodnu podršku opštini Čajetina da što pre prikupi potrebnu dokumentaciju i ispuni zakonske uslove za početak gradnje gondole na Zlatiboru.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu Aleksandra Damnjanović i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, zajedno sa projektantima koji rade na pripremi projektne dokumentacije.

Prošle nedelje je Vlada Srbije usvojila odluku kojom je gradnja gondole proglašena javnim interesom, a podršku projektu je najavio i Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, tokom posete Ski centru Tornik.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo