fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Video

Ministarstvo izdalo lokacijsku dozvolu za gondolu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prajem prošle nedelje dalo lokacijsku dozvolu za gradnju gondole na Zlaitboru. Ovo je za zlatibor.tv izjavila direktorka JP GoldGondola Zlatibor, Bojana Božanić.

bojana-bozanic16-1

“U poslednjih par meseci se stvari kreću dosta brže nego ranije. Naime dobili smo u junu mesecu saglasnost Vlade Srbije o utvrđivanju javnog interesa na sve parcele kojim prolazi trasa gondole što će u svakom slučaju ubrzati rešavanje imovinsko – pravnih odnosa, rekla je direktorka Božanić.

Ona je naglasila da se privodi kraju rad na dokumentaciji, i da je postojao problem oko definisanja nadležnost za izdavanje građevinske dozvole za gondolu pošto se ovakav objakt gradi po prvi put u Srbiji.

“Naredni korak je zakazivanje revizione komisije na koju ide idejni projekat a posle toga sledi izdavanje građevinske dozvole koja se može izdati uz glavni građevinski projekat i rešene imovinsko pravne odnose, ističe Bojana Božanić.

gondola16-1

U ovom trenutku lokalna samouprava radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na trasi gondole. Najveći deo trase gondole ide preko zemljišta u državnom vlasništvu tako da se ovo pitanje uređuje sa predstavnicima javnih preduzeća i ministarstvom poljoprivrede. Jedini problem predstavlja nerešen status zemljišta koje koristi PK Zlatibor, o kome odluku treba da donese Upravni sud. Po rečima gospođice Božanić, najbrže ide rešavanje imovinsko pravnih odnosa sa vlasnicima privatnih parcela.

gondola16-3

Ukoliko se budu poštovali rokovi može se očekivati da radovi na terenu počnu već od septembra. Najveći deo opreme za gradnju stanica je stigao u Srbiju. Ostalo je još da se iz Francuske dopreme kabine gondole kao i glavni kabal. Kako se radi o posebnoj vrsti kabla, predviđeno je da se transpertuje teškim kamionima sa preko 45 tona nosivosti uz poseban režim kretanja.

Pored tehničkih radova na terenu, preduzeće GoldGondola je započelo i niz promotivnih aktivnosti kako bi se javnost upznala sa ovim preduzećem. U sklopu tih aktivnosti je preduzeće dobilo i zvaničnu internet prezentaciju goldgondola.rs gde se nalaze sve informacije o razvoju ovog projekta.

 gondola16-4

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930