fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Politika Vesti

Ministarstvo vratilo predmet PK Zlatibor na ponovni postupak

Na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je objavljen nalaz Radne grupe koji prenosimo u celosti:

min-gradjevine

Radna grupa koja je formirana rešenjem potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović, u postupku utvrđivanja činjenica u slučaju Poljoprivrednog kombinata “Zlatibor” došla je do novih saznanja i činjenica u ovom postupku.

Ispitujući sva rešenja koja su doneta u postupku, u svetlu novih činjenica i dosadašnje prakse drugostepenog organa, Radna grupa je ocenila da je potrebno vratiti ceo predmet na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu.

Analizom i utvrđivanjem činjeničnog stanja pri donošenju drugostepenog rešenja utvrđeno je da ima sumnje na postojanje krivične odgovornosti na osnovu koje će, po podnošenju krivične prijave ovog Ministarstva, pravosudni organi moći da postupaju.

Radna grupa je izvršila kompletnu analizu predmeta PK “Zlatibor” i utvrdila da u postupku nije učinjena šteta po državnu svojinu, niti da će postupanjem Ministarstva biti ugrožen javni interes.

Sa svakim novim saznanjem u ovom postupku Ministarstvo je bez zadržavanja izlazilo u javnost da bi zaštitilo javni interes.

Ministarstvo će intenzivirati nadzor nad radom službi Republičkog geodetskog zavoda – katastra, u svim lokalnim samoupravama i o svim saznanjima do kojih dođe obaveštavati javnost i postupati u skladu sa zakonom i javnim interesom.

Kompletan nalaz Radne grupe

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930