fbpx
Događaji T-Info Turizam

MITT 2016 – Sajam turizma u Moskvi

Juče je svečano otvoren Sajam turizma u Moskvi – MITT 2016  na kome će biti predstavljena turistička ponuda Srbije. Turistička organizacija Srbije je u utorak priredila večeru srpskih specijaliteta, kojoj su prisustvovali novinari iz više od dvadeset medija od kojih su najpoznatiji „Rasijskaja gazete“, „Komsomoljskaja pravda“ i RIA Novosti. Novinari mogli da uživaju u ukusima Srbije i da pogledaju film „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“, koji je ovenčan nagradom „Srebrna zvezda“ na berlinskom sajmu turizma. Olga Stojanović iz Turističke organizacije Srbije predstavila je najatraktivnije turističke destinacije u Srbiji ruskim novinarima.

mitt16

Zlatibor na ovom sajmu predstavlja TO Zlatibor. Kako je objavio portal zlatibor.org.rs direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović su prvog dana sajma imali sastanak sa izvršnom direktorkom Turističkog saveza Rusije Marinom Vječeslavovnom (Енькова Марина Вячеславовна) i Olgom Vasiljevnom iz agencije “VoltaTravel”.

Ruski partneri su preko opštine Čajetina, Turističke organizacije i kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom na Zlatiboru pokrenuli temu razvoja zdravstvenog turizma usmerenog prema deci i penzionerima.

moskva16-1

Direktan kontakt sa direktorom Specijalne bolnice Čigota Željkom Stakićem rezultirao je predlogom za kreiranje konkretnih ponuda ali i budućom posetom više turoperatera iz Rusije.

Podsećanja radi, prošle godine Zlatibor je posetio gospodin Juri Barzikin, predsednik Turističkog saveza Rusije sa nekoliko kolega iz turističke privrede Rusije i upravo ta saradnja sada se i nastavlja.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktor Turističke organizacije Arsen Đurić predstavili su potencijale ostalih hotela kao i mogućnosti investiranja u aerodrom.

Sajam u Moskvi spada u pet vodećih u svetu a prošle godine je na njemu učestvovalo 2.056 izlagača iz 203 zemlje. Ova manifestacija se održava u 9 hala a dve trećine posetilaca su poslovni ljudi koji svoje prisustvo na sajmu smatraju jednim od uslova uspešne sezone. Ruski turisti nalaze se na trećem mestu najbrojnijih gostiju u Srbiji, a u januaru ove godine zabeležen je porast od 12 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo