fbpx
Događaji Košarka Sport

Mladi košarkaši iz Rusije na Zlatiboru

Ove godine na Zlatiboru boravi više od stotinu mladih košarkaša (od 7 od 17 godina) iz Rusije. Oni su polaznici košarkaškog kampa koji organizuje KK Crvena Zvezda Telekom. Košarkaški talenti sa severa Rusije iz gradova Arhangelsk, Novosibirsk, Usinsk… Ovo je treća godina za redom kako mladi košarkaši i košarkašice dolaze na Zlatibor. Treba reći da broj polaznika košarkaških kampova na Zlatiboru iz Rusije svake godine je sve veći. Prve godine je bilo oko 20 polaznika, prošle oko 30 a ove tri puta više.

kosarkasi-rusija15-1

Košarkaši iz Rusije su juče posetili Kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom, gde ih je dočekao predsednik opštine, Milan Stamatović. On je mladim sportistima poželeo prijatan boravak na Zlatiboru.

“Kroz školu košarke na Zlatiboru su prošli mnogi srpski košarkaši. Na pripreme su dolazile i poznate svetske ekipe, koje su zatim osvajale titule. Tu mislim na CSKA i Panatanaikos. Sada su se i košarkašice Srbije pripremale na Zlatiboru, rekao je Stamatović

On je poželeo puno sportskih uspeha gostima iz Rusije i njihovim klubovima. “Otvaranjem kancelarije mi smo institucionalizovali saradnju sa Ruskom federacijom i ovde ćete uvek imati svoju bazu, svoje mesto, gde možete da dođete na pripreme, odmor… , zaključio je predsednik opštine Čajetina.

kosarkasi-rusija15-4

Domaćini su za sve goste iz Rusije pripremili skromne poklone i turistički materijal o Zlatibor na ruskom jeziku. Gosti su Kancelariji za saradnju sa Ruskom federacijom poklonili monografije o gradovima iz kojih dolaze, kao i njihove suvenire.

Mladi košarkaši su pohvalili zlatiborsku kuhinju, dok su treneri istakli da su zadovoljni uslovima za rad i da je klima idealna za pripreme ekipa.

kosarkasi-rusija15-2

Kamp se održava u tri smene od po sedam dana, a za sve kampere pripremljen je veoma zanimljiv program. Osim dva treninga dnevno među aktivnostima su planirana i svakodnevna takmičenja u košarkaškim veštinama kao i zabavno-edukativni sadržaji. O polaznicima kampa brinuće tim iskusnih stručnjaka i proverenih pedagoga, a za sve učesnike pripremaju se brojna iznenađenja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo