fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Sport Sport+

Mladi rukometaši iz Štrpca na Zlatiboru

Ovih dana na Zlatiboru borave deca mlađe selekcije rukometnog kluba „Štrpce“. Rukovodstvo opštine Čajetina nedavno je posetilo opštinu Štrpce u južnoj srpskoj pokrajini, kada je i dogovoren dolazak mališana.

strpce

Svi vođeni idejom da pruže deci iz Štrpca detinjstvo koje imaju njihovi vršnjaci u centralnoj Srbiji, čelnici opštine Čajetina, omogućili su mladim sportistima boravak na Zlatiboru.

U okviru boravka, oni su sa predsednikom kluba posetili Dom kulture i prisustvovali koncertu „Kad zaigra i staro i mlado“. Gosti iz Štrpca, koji na Zlatiboru borave po drugi put, oduševljeni su gostoprimstvom domaćina i samom planinom Zlatibor.

„Zlatibor je više od reči. Ovde smo već šesti dan, zahvaljujući rukovodstvu opštine Čajetina i gospođici Bojani Božanić, smešteni smo u odmaralištu Braća Sekulić“, rekao je predsednik kluba Ljubiša Račićević. S obzirom na to da je Račićević i koordinator za kulturu u opštini Štrpce, utisci o našoj kuturnoj baštini, čiji je deo viđen i na sinoćnjoj priredbi, u najboljem svetlu biće prenet ovoj opštini, a kako mladi sportisti sa Kosova i Metohije kažu, želja im je da se saradnja nastavi, ali i da se sa sporta prenese i na kulturu.

Izvor: cajetina.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930