fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti

Moguće ponavljanje izbora u Dobroselici

Juče je opštinska izborna komisija razmatrala prigovor na tok glasanja na biračkom mestu broj 6 u Dobroselici. OIK Čajetina je prigovor odbacila a podnosilac prigovora je uputio žalbu Upravnom sudu.

izbori16-komisija

Na ovom biračkom mestu je u birački spisak upisano 311 glasača, a na izborima je pravo glasa iskoristilo 226 glasača. Ukoliko bude ponovljeno glasanje na ovom biračkom mestu izborna lista Socijalističke partije Srbije i koalicija “Lista za bolju Čajetinu” bi mogle da pređu izborni cenzus i uđu u Skupštinu opštine Čajetina. Za ulazak u Skupštinu SPS bi trebalo da na ovom biračkom mestu osvoje oko 80 glasova dok bi koaliciji “Lista za bolju Čajetinu” na ovom izbornom mestu trebalo da osvoji oko 75 glasova uz istu izlaznost. Bez glasova na ovom biračkom mestu izborna lista Socijalističke partije Srbije ima 406 glasova, dok “Lista za bolju Čajetinu” ima 412 glasova.

Na ovom biračkom mestu koalicija SNP, DSS, PUPS je osvojila 83 glasa, SNS – 66 glasova, SPS – 41, lista za bolju Čajetinu – 3, Dveri Čajetina – 18 i GG Zlatiborski pogled – 10 , dok Srpska radikalna stranka na ovom biračkom mestu nije osvojila nijedan glas.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo