fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Politika Vesti

MPP “Jedinstvo” gradi gondolu

Opština Čajetina sa preduzećem MPP „Jedinstvo“ Sevojno potpisala ugovor za izvođenje radova na izgradnji gondole sa pratećim objektima na Zlatiboru.

gondola-jedinstvo15

Nakon raspisanog tendera za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji panoramske gondole od centra Zlatibora do vrha Tornika, u četvrtak 1. oktobra predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, potpisao je ugovor sa direktorom MPP „Jedinstvo“ Markom Batakovićem.

Predsednik je tom prilikom istakao da je vrednost kompletne investicije 13 miliona eura, kao i da je preostalo još izvođenje radova, za koje je danas i potpisan ugovor, a čija je vrednost oko 345 miliona dinara. Nakon nostrifikacije dokumentacije od strane francuskog proizvođača opreme, preostaje da opština izda građevinsku dozvolu i da se krene sa radovima. Očekujemo da se uskoro i administrativno izvrši prenos zemljišta sa Republike Srbije na opštinu Čajetina, te da ćemo sledeće godine, kako je i planirano ugovorom, investiciju pustiti u funkciju, zaključio je Stamatović.

Direktor MPP„Jedinstvo“ Marko Bataković, prilikom potpisivanja ugovora sa opštinom Čajetina izrazio je zadovoljstvo učešćem u ovako velikom projektu, kao što je izgradnja gondole na Zlatiboru, koja je od velikog značaja, a i jedna od najvećih investicija u Srbiji. Preduzeće raspolaže potrebnim resursima, znanjem i iskustvom za realizaciju ovog projekta, pa Bataković ističe da će se ispoštovati ugovorom predviđeni rokovi.

Izvor: cajetina.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930