fbpx
Događaji Društvo Porodica

Na izvoru Rzava plivanje za Časni krst

Na Zlatiboru će se tradicionalnim plivanje za Časni krst i ove godine 19. januara obeležiti veliki hrišćanski praznik, Bogojavljanje. Na prirodnom jezercetu na izvoru Rzava na padinama Murtenice, kod Borja, na četvrtom kilometru puta Vodice – Ljubiš najhrabriji takmičari će plivati za titulu nosioca bogojavljenskog krsta. Ovo je sedmi put da Crkva Svetog Marka i Zanatski centar iz Užica organizuju plivanje za Časni krst na ovoj lokaciji.

krst-casni

Prošle godine je do Časnog krsta prvi je stigao tridesetopetogodišnji Ninoslav Andrić iz Užica. Tada je najstariji takmičar bio šezdesetrogodišnji Dragan Đukić iz Beograda, a najmlađi šesnestogodišnji Nikola Stamatović iz Užica. U plivanju za Časni krst prošle godine je nastupila i jedna devojka, Rada Kovačević iz Vodica.

Okupljanje je planirano za 11:00, a zatim će se obaviti lekarski pregledi prijavljenih plivača. Osvećenje jezerske vode obaviće sveštenici stare Užičke crkve, posvećene Svetom Marku, a očekuje se da će za Časni krst, kao i prošle zime plivati oko dvadesetak odvažnih.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo