fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Na Zlatiboru realizovano 3.400 vaučera

Projekt Odmor uz vaučer je ušao u drugu sezonu, interesovanje građana je veliko o čemu govore i podaci koje je prilikom posete Ski centru Tornik izneo ministar Rasim Ljajić.

ljajic-dejan16

“Prva četiri meseca ove godine su ohrabrujuća s obzirom da je na Zlatiboru povećan broj turista za 30 % broj noćenja je porastao za 31% i sa ovim novim sadržajima verujem da do kraja godine i u zimskoj sezoni naravno možemo da očekujemo trend a samim tim i da imamo i rekordnu turističku godinu kada govorimo o broju turista i prihodima ovde na Zlatiboru, rekao je Ljajić.

Ministar Ljajić je za zlatibor.tv izjavio da je zaključno sa 28.junom realizovano 18.100 vaučera od čega su turisti na Zlatiobru iskoristili oko 3.400 vaučera. Statistički gledano, Zlatibor je četvrta destinacija po broju realizovanih vaučera sa oko 19% realizovanih vaučera od ukupnog broja.

vauceri2016

“Ja se nadam da ukoliko imamo ovaj trend kao od početka godine da će svih 46.000 vaučera biti podeljeno,” zaključio je Ljajić.

Što se tiče ugostitelja koji primaju vaučere na teritoriji opštine Čajetina, gosti mogu da biraju između 37 objekta od koji je 24 hotelskog tipa dok je 13 u domaćoj radinosti. Turisti vaučere mogu da koriste u: hotelu Mona Zlatibor, Sport Trim SRC DOO, Konačištu i kampu TO Zlatibor, hotelu Olimp, hotel President, Specijalnoj bolnici Čigota, Klubu Satelit Zlatibor, hotelu Palisad, odmaralištu Dunav, hotelu Novakov Dvor, apartmanskom naselju Kraljevi konaci…

Što se tiče privatnog smeštaja, turistima su na raspolaganju sobe i apartmani u privatnom smeštaju: Apartmani Marković, Vila Marić, Vila As, Vila Vidikovac, Apartman Bučevac, Domaćinstvo Melović, Apartman Višnja, Vila Žunić i Vila Mina… Kompletan spisak izdavalaca pogledajte ovde.

Kako su nedavno objavile Novosti, među tri najtraženija objekta se nalazi i Vila Mina sa Zlatibora. U ovom ugostiteljskom objektu kažu da su zadovoljni dosadašnjim interesovanjem za ovu akciju. “Izašli smo sa konkurentnim cenama, a gosti su prepoznali naš kvalitet”, ističe Janko Ilić.

vaucer-turizam

Mirela Aslani iz Vile As je takođe zadovoljna interesovanjem turista za ovu akciju. “Gosti se dosta interesuju za program Odmor uz vaučere, i radi se prvenstveno o starijoj populaciji, koja je ili u penziji ili ima primanja ispod 60.000 dinara. Očekujemo da će biti dosta interesovanja i u jesenjem periodu,” ističe gospođa Aslani.

Što se statistike tiče Zlatibor je u prvih pet meseci ove godine zabeležio rast od oko 20%, i da se očekuje uspešna letnja sezona.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo