fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Napad na članove SNPa u Gostilju

Sinoć je užički internet portal zoomue.rs objavio vest da su predsednik Turističkog udruženja Gostilje Miroslav Tucović i predsednik Mesne zajednice Gostilje Ljubiša Todosijević, obojica članovi Srpske narodne partije, napadnuti lopatom od strane aktivista Srpske napredne stranke u jednom lokalu u Gostilju i tom prilikom zadobili lakše telesne povrede i zadržani su u Opštoj bolnici Užice na daljem ispitivanju. Ovu vest je za ZOOMUE potvrdio i član Predsedništva SNP-a Milan Stamatović.

snplogo

Incidentu, po rečima povređenog Miroslava Tucovića, inače i člana Opštinskog veća, nije predhodila nikakva svađa.

“U kafanu u kojoj smo bili Todosijević i ja upali su potpredsednik Mesnog odbora SNS-a Miloš Tanović i član SNS-a Vlade Cvetić, koji je nasrnuo na nas lopatom nazivajući nas pogrdnim imenima”, kaže Tucović za ZOOMUE.

tucovic-teodosijevic-stamatovic

Po rečima drugog povređenog Ljubiše Todosijevića, koji je i odbornik SO Čajetina, sukob nema nikakve lične konotacije, već isključivo političke.

“Tenzije između naprednjaka i SNP-a u Gostilju postoje već neko vreme zbog neslaganja oko lokalnih problema. Ipak,ovako nešto neshvatljivo je da se dogodi”, kaže Todosijević koji je zadobio povredu oka.

Član Predsedništva SNP-a i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović podseća da ovo nije prvi napad naprednjaka na članove ove partije. “Ovako brutalan napad nije zabeležen u novijoj srpskoj istoriji. Moja poruka SNS-u je da preduzmu nešto kako bi se sprečili dalji sukobi. Ako se ovo dešava sada šta da očekujemo u predizbornoj kampanji”, kaže Stamatović za ZOOMUE.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Čajetini Aleksandar Jeremić nije želeo da se izjašnjava o ovom događaju i najavio da će se naprednjaci sutra oglasiti saopštenjem za javnost.

Izvor: ZooM

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031