fbpx
Biznis Događaji Globalno Izbori Kapital Lokalna privreda Politika Vesti Video

Nenad Popović posetio Zlatibor

Danas je na Zlatiboru boravio Nenad Popović, podpredsednik Demokratske stranke Srbije. Gospodin Popović je ponovio poznate stavove Demokratske stranke Srbije, o političkoj neutralnosti koja podrazumeva jednake odnose sa svima i sa Evropskom unijom i sa Ruskom federacijom. On je rekao da Srbija danas ima malo konkurentskih prednosti, ali je Srbija jedina zemlja koja ima bescarinski sporazum sa Ruskom federacijom. Popović je upozorio da će dalje povezivanje sa EU imati za posledicu raskidanje ovog ugovora.

nenad-popovic

Popović je istakao kako je Rusija velika izvozna šansa za Srbiju i to prvenstveno za poljoprivredne i prehrambene proizvode. On je dodao da se izvoz prehrambenih proizvoda u Rusiju udvostručio. Izvoz mesa je utrostručen tokom 2013.godine, a izvor sira i mlečenih proizvoda je povećan četiri puta. Popović je pohvalio nastup kompanije Zlatiborac na nedavno održanom sajmu u Moskvi.

“Mi, danas kao država u privrednoj komori Srbije u Moskvi imamo jednog čoveka, austrijska privredna komora u Moskvi ima 350 zaposlenih, a nemačka 600 ljudi,” dodao je Popović.  On je podsetio da se znatno bolje živelo u vreme vlade Vojislava Koštinice i da je u to vreme postojalo ministarstvo turizma.

Popović je istakao da će kada Demokratska stranka Srbije dođe na vlast formirati kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom, a biće ponovo formirano i ministarstvo turizma. On je govorio o turističkim potencijalima Srbije i mogućim vidovima saradnje u turizmu sa Ruskom federacijom.

“Siguran sam u odličan rezultat Demokratske stranke Srbije na izborima. Mi imamo svoje stavove, svoje principe. Svi znamo kako se živelo u vreme vlade Vojislava Koštunice. Potrošačka korpa je 2008.godine bila 22.000 dinara, a danas je ista ta potrošačka korpa oko 66.000 dinara. Setiće se građani kako se živelo u to vreme. Nisu se pričale bajke o nekoj Evropskoj uniji, da će nam neko drugi pomoći, već smo radili za sebe,” nastavio je Popović.

Popović je pohvalio rukovodstvo opštine Čajetina rekavši da je Čajetina najbolja opština danas u Srbiji, po rezultatima. On je podsetio da je u Čajetini 2013.godine izdato više građevinskih dozvola nego bilo gde u Srbiji. On je pozvao građane da glasaju za Demokratsku stranku Srbije na predstojećim izborima.


 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031