fbpx
Događaji Izbori Vesti

Obaveštenje o biračkim spiskovima

OBAVEŠTENJE POVODOM IZBORA ZA NARODNE POSLANIKE NARODNE SKUPŠTINE RS I IZBORA ZA ODBORNIKE SKUPŠTINA JEDINICA LOKALNIH SAMOUPRAVA RASPISANIH ZA 24.april 2016. GODINE

Birački spisak se zaključuje dana 08. aprila 2016. godine do 24 sata

Opštinska uprava Čajetina je izložila deo jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Čajetina u zgradi opštinske uprave, Aleksandra Karađorđevića br. 34 , uslužni centar, u vremenu od 08,00 sati do 18,00 sati svakog radog dana i subotom i nedeljom na taj način što se putem računarske opreme omogućava građanima da unošenjem JMBG provere da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

izbori2016-lokal

Pozivaju se građani opštine Čajetina koji imaju biračko pravo da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska za opštinu Čajetinu u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i podnositi zahtev za upis, brisanje, dopunu ili ispravku neke činjenice, do dana zaključenja biračkog spiska.

Posebno se pozivaju maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska za opštinu Čajetinu u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i podnositi zahtev za upis, brisanje, dopunu ili ispravku neke činjenice, do dana zaključenja biračkog spiska.

Obaveštavamo građane da nadležnoj Opštinskoj upravi Čajetina mogu, najkasnije 5 dana pre zaključenja biračkog spiska (do 02. aprila do 24 sata) podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u zemlji.

izbori2016

Obaveštavamo birače koji imaju boravište u inostranstvu da nadležnoj Opštinskoj upravi Čajetina mogu, najkasnije 5 dana pre zaključenja biračkog spiska (do 02. aprila do 24 sata) podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu.

Ukoliko u navedenom roku nije upisan podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u zemlji odnosno u inostranstvu, birač može glasati samo prema mestu prebivališta.

Obaveštavamo interno raseljena lica da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska za opštinu Čajetina u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i podnositi zahtev za upis, brisanje, dopunu ili ispravku neke činjenice, prema mestu boravka, radi glasanja na predstojećima izborima za narodne poslanike, do dana zaključenja biračkog spiska.

Nakon zaključenja biračkog spiska Ministarstvo nadležno za poslove uprave vrši sve promene u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka) do 72 časa pre dana izbora.

Građani mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

8.marta 2016. godine OPŠTINSKA UPRAVA ČAJETINA

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031