fbpx
Događaji Politika Vesti

Obeležen Dan Rusije

Juče je u Ambasadi Ruske federacije održan prijem povodom Dana Rusije. Prisutnima se na početku svečanosti obratio ambasador Aleksandar Čepurin.

Tan2016-6-9_200235_12-ambasada-rusija
Foto-Tanjug

Čepurin je rekao da se 9.juna obeležava 25 godina savremene Rusije i 1154 godine postojanja ruske države i da Rusiju i Srbiju spajaju najslavnije i najsvetlije stranice istorije. Rusko – srpska saradnja je bazirana na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju.

“Naši odnosi su usmereni u budućnost. Oni imaju dobar potencijal. Uradićemo sve što zavisi od nas da se on korak po korak ostvari, zaključio je na kraju svog govora ambasador Čepurin.

Proslavi Dana Rusije su prisustvovali Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, Patrijarh Srpski Irinej, premijer Aleksandar Vučić sa članovima kabineta, poslanici Narodne Skupštine Republike Srbije, kao I predstavnici lokalnih samouprava, veterani Velikog Otadžbinskog rata kao i brojni predstavnici javnosti i diplomatskog kora.

kancelarija15-3

Arhivska fotografija

Proslavi Dana Rusije je prisustvovao i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović koji je ambasadoru Rusije u ime građana opštine Čajetina čestitao Dan Rusije uz želju da saradnja Srbije i Rusije bude što bolja i bliskija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo