fbpx
Događaji T-Info Turizam

Od sada ću skijati na Zlatiboru. A evo i zašto #PlaninskePrice

Ovih danas Zlatibor je uspeo pa nešto što se smatralo nemogućim, postao je bolji od Kopaonika. Na portalu zverko.rs je objavljen tekst kako je veliki zaljubljenik u Kopaonik zverko odlučio da od sada dolazi na Zlatibor.

Blgeri krenuli na Zlatibor
Blgeri krenuli na Zlatibor

Zverko je bio jedan od nagrađenih blogera na nagradnom konkursu #PlaninskePrice u organizaciji Turističke Organizacije Srbije. Blogeri su na Zlatiboru posetili Stopića pećinu, Staro selo u Sirgojnu, gde su večerali uz vreo kamin, pucketanje drveta, domaću rakiju i domaći kupus.

sneg291214-3

Dan kasnije blogeri su posetili Ski centar Tornik, a evo kako ga Zverko opisuje:

“Očekivao sam neki mali brežuljak i jedno malo „sidro“. Ali ne. Tu je prostrani parking za veliki broj gostiju. Tu je i veliki broj servisa za iznajmljivanje ski opreme. A tu su i prave staze. Velike staze. Ogromna šestosedešnica koja prevozi ogroman broj skijaša u momentu, nalazi se na samom početku. Turistička tabla prikazuje lep broj staza. Ima tu i onih crnih, opasnih, i onih blagih. Na samom početku, u dnu centra, nalazi se i predivna mala stazica za najmlađe, početnike. Tu uče da skijaju a za njih je napravljen poseban mali ski lift, nešto poput pokretnih stepenica u Delti ili Ušću, samo što nisu stepenice nego je ravno. I čim zakorači skijama, traka ih odmah vuče gore. Fenomenalno.”

Ski centar Tornik
Ski centar Tornik

Na kraju Zverko je bio zadovoljan, a njegov konačni sud je:

Zlatibor, kao takav, je predivan. Mnoštvo materijala za zabavu. I za sve. Ne samo skijaše. Ali idealan za porodicu. Ako niste skijaši, ovde je idealno mesto da naučite da skijate ili vozite snowboard. Sve je dosta jeftinije nego na Kopu. Tokom dana skijate, a popodne uživate u raznim događajima u gradu ili hotelu. Mnoštvo klubova, kafana i kafića. Predivno jezero pored kojeg možete šetati sa vašom porodicom. Ukoliko odsedate u hotelu Mona**** (što je moja snažna preporuka) imaćete sve na jednom mestu. Za 6 noći (7 dana), polupansion, za dvoje roditelja i dete košta 60.000,00 dinara. Što je zaista odlična cena za vrhunski hotel sa četiri zvezdice, uz besplatno korišćenje celokupnog sadržaja koji uključuje i spa. Posle skijanja idete pravo na večeru.

planinske-price

Koja je fenomenalna. Ne mogu vam opisati koliko je hrana raznolika. Do te mere, da ne znaš šta pre da jedeš. A sva hrana je vrhunska. Ja sam recimo oduševljen rolovanim svinjskim rebarcima i batacima. Za doručak, pak, tu je komplet lepinja koju sam stalno klopao. Nije važno da li ste mesožder ili vegan, za svakog ima po nešto. I za doručak, i za ručak i za večeru.”

Ceo tekst možete pročitati u blogu Od sada ću skijati na Zlatiboru. A evo i zašto #PlaninskePrice.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031